Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a ilk yorum

HDP, İyi Parti ve diğer sol partilerin destekleriyle 2019 seçimlerinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 2024 seçimlerindeki rakibiyle ilgili ilk yorumunda, şanslı olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a ilk yorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Ben şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem; öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

İmamoğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi Reuters'a özel açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki ittifak durumunu değerlendiren İmamoğlu, siyasi partiler ve halkın tercihlerinin aynı oranda değişip değişmeyeceği konusunda net bir görüş belirtmedi. İstanbul'daki ittifakın, şehirde yaşayan insanlar tarafından olgunlaştırıldığını vurgulayan İmamoğlu, bu sürecin önemine dikkat çekti.

MURAT KURUM'UN ADAYLIĞI VE İMAMOĞLU'NUN GÖRÜŞÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Murat Kurum'un İBB Başkan adaylığı, İmamoğlu tarafından değerlendirildi. Kendi şansını Murat Kurum'dan önce ve sonra olarak kategorize etmeyen İmamoğlu, kendisini her dönemde şanslı hissettiğini belirtti.

YSK ÜYELERİNE HAKARET DAVASI VE İMAMOĞLU'NUN CEVABI

İmamoğlu aleyhinde YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava ve bu davanın seçime olan etkisi gündemdeki yerini koruyor. Aleyhine siyaset yasağı ve hapis cezası kararı alınan İmamoğlu, kendisine yöneltilen suçlamaların çarpıtıldığını ifade ederek, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İmamoğlu, devam eden yargılamanın seçim üzerindeki etkisine dair, hükümetin böyle bir durumu memlekete yaşatmak istemeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Yorumlar