Ehliyet Sınavında Tek Hamlede Park Şartı

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi'nde değişikliğe gitti. Tek hamlede geri park şartı getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ehliyet Sınavında Tek Hamlede Park Şartı

Milli Eğitim Bakanlığı, hususi Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi'nde değişikliğe gitti. İllere gönderilen yeni yönergeyle, İmtihan sürecinin daha sıhhatli biçimde yürütülmesi, sınavda yaşanan aksaklıkların önüne geçilmesi ve ehliyet sınavlarında denetimin artırılması amaçlanıyor.

TEK HAMLEDE GERİ PARK ŞARTI

* Yönergeye göre, 'A1', 'A2' ve 'H' (motosiklet)' sınıfı araçlar hariç, arka park edecek vasıtaların sürücüleri, arabanın bir buçuk sert uzunluğunda ve arabanın genişliğinden 50 santimetreden çok bulunan iki vasıta veya konilerin arasına yatay ve dikey çizgilerle belirlenen bölgeye tek hamlede girmeye çalışacak.

* Direksiyon ehil öğreticisi sınava gelmediğinde vaziyet tutanakla belirleme edilerek kursta görevli başka bir direksiyon ehil öğreticisiyle direksiyon eğitimi dersi sınavının yapılması sağlanacak.

* Direksiyon uygulama sınavlarında, denetim maarif müfettişlerince yapılacak. Maarif müfettişlerini de il ulusal eğitim müdürü ve maarif müfettişleri başkanı denetim edecek. Hatalı değerlendirme yapan, İmtihan komisyonu başkan ve üyesi bir sene vazife alamayacak. Böylece, denetimlerin de daha sıhhatli yapılması sağlanacak.

* Direksiyon eğitimi dersi uygulama ve değerlendirme komisyonu başkanı, kursiyerin direksiyon eğitimi dersi sınavında can ve mal güvenliği ile trafiği tehlikeye düşürecek biçimde vasıta kullanmak mecburiyetinde direksiyon ve pedallar yardımı ile lüzumlu müdahaleyi yaparak sınavı sonlandıracak.

Bakanlık, ehliyet sınavlarında, ehil öğreticilerin değerlendirme komisyonu üyelerine müdahalesini önlemek için de Önlem aldı.

* Direksiyon eğitimi dersi sınavında, İmtihan uygulama ve değerlendirme komisyonuna müdahale ederek, komisyonunun çalışmasını engelleyici davranışlarda bulunan direksiyon ehil öğreticileri, bu dersin sınavlarında bir sene vazife alamayacak.

* Sınavlarda komisyonların veya öteki görevlilerin çalışmasını tehdit veya zor kullanarak engelleyen ve ya engellettiren kursiyerler de 4 ay sınavlara giremiyor.

VİDEOLU EĞİTİM

Bakanlık bununla birlikte direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda vazife piyasa personelin uygulama sınavlarını daha sıhhatli yapabilmeleri için 'Direksiyon Dersi Eğitim Uygulama ve Değerlendirme Sınavı Videosu' hazırladı.

MEB hususi Öğretim Genel Müdürlüğü sebebi ile illere gönderilen yazıyla, videonun İmtihan yapılacak günlerde direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda vazife piyasa personel ile sınavdaki öteki görevlilere izlettirilerek sınavlara başlanması istendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar