Edirne'de 10 bin kişilik sokak iftarı

Edirne Belediyesi tarafından 10 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de 10 bin kişilik sokak iftarı

Vatandaşlar, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde kurulan masalarda bir araya geldi.

İftar programı Selimiye Camisi Müezzini Hüseyin Özpınar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Orucunu açan vatandaşlar Edirne Müftülüğü Duahanı Nuri Böcekbakan eşliğinde şükür duası etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa barış getirmesini diledi.

Edirne sofrasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Sadece Edirnelileri değil Kadir Gecesi nedeniyle Edirne'yi, Selimiye'yi görmek için Edirne'ye gelen bütün vatandaşlarımızla komşu ülkelerden gelen soydaşlarımız ile beraber Edirne sofrasında buluştuk. Kadir Gecesi tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. İnanıyorum ki bu içimizdeki yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirnemizde ve ülkemizdeki tüm zorlukları aşacak ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramımız var. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyorum."

İftara, Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi ve Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar katıldı.

Yorumlar