e İmza başvuru nasıl yapılır e-Devlet e-İmza uygulaması indir?

e İmza başvuru nasıl yapılır, nereden alınır, e-Devlet e-İmza uygulaması indir? İnternet üzerinden resmi işlemlerin yapılmasını kolaylaştıran E imza nedir, elektronik imza nereden nasıl alınır? E Devlet imza uygulaması nereden nasıl indirilir?

Google Haberlere Abone ol
e İmza başvuru nasıl yapılır e-Devlet e-İmza

e İmza başvuru nasıl yapılır, nereden alınır, e-Devlet e-İmza uygulaması indir? E imza nedir, elektronik imza nereden nasıl alınır? E Devlet imza uygulaması nereden nasıl indirilir? Bilindiği gibi E-Devlet Kapısı üzerinden artık birçok işlem artık internet üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor. Bazı işlemler için imza gerekebiliyor. İmza gerektiren işlemlerin kolaylığı için ise e imza uygulaması geliştirilmiş durumda. Ancak e imza uygulamasını kullanmak biraz karışık bir işlem. Bu nedenle birçok vatandaş, e imza nedir? Elektronik imza nereden, nasıl alınır? E Devlet İmza uyulaması indir işlemleri nasıl yapılır? Şeklinde soruların cevabını aramaktadır. Bu makalemizde e devlet imza uygulaması veya diğer adıyla elektronik imza konusunda gerekli olan bütün detayları vermiş olacağız.  e İmza başvuru nasıl yapılır, nereden alınır, e-Devlet e-İmza uygulaması indir?

E İMZA NEDİR?

Öncelikle e imza veya diğer adıyla elektronik imza nedir, sorusunun cevabını bulalım. Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir.

e İmza başvuru nasıl yapılır, nereden alınır, e-Devlet e-İmza uygulaması indir?
e İmza başvuru nasıl yapılır, nereden alınır, e-Devlet e-İmza uygulaması indir?

 

E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır. Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

E İMZA NEREDEN VE NASIL ALINIR?

E İmza'nın en olduğunu öğrendik. Şimdi sıra e-imzanın nereden ve nasıl temin edileceği konusuna gelelim. Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.btk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir. Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.

E DEVLET İMZA UYGULAMASINI İNDİR

E İmza için gerekli olan kartı aldıktan sonra şimdi sıra bilgisayarınızda yapmanız gereken işlemlerde. Bunun için öncelikle https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Elektronik-Imza# linkini kullanarak verilen adrese gidiyoruz. Burada verilen link üzerinden e imza için gerekli olan uygulamayı tıklıyoruz. Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. Eğer uygulamayı indirmede sorun yaşıyor ya da bağlantı hatası alıyorsanız linkteki dosyayı indiriniz. İmzalama işlemini gerçekleştiriniz. 

E imza için gerekli olan bütün işlemler bu kadar. E Devlet imzasını kullanmakta zorluk yaşarsanız yorum kısmında yardım talebinde bulunabilirsiniz.

e-İMZA FİYATLARI NE KADAR?

PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil):

1 Yıllık e-İmza 249,00 TL
2 Yıllık e-İmza 339,00 TL
3 Yıllık e-İmza 429,00 TL


 

Yorumlar