DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: Rüşvet yemek tesbih sallamaktan daha ciddi suçtur

Malatya'da seçim çalışmalarını sürdüren Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: Rüşvet yemek tesbih sallamaktan daha ciddi suçtur

Malatya'da seçim çalışmalarını sürdüren Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ordu'da yaptığı konuşmasında operasyonda görev alan polisleri hedef almasını eleştiren Özaçıkgöz, rüşvet yemenin tesbih sallamaktan çok daha ciddi bir suç olduğunu söyledi. Adı yolsuzluğa karışanların biraz çırpındıktan sonra istifa etmek zorunda kalacaklarını dile getiren Özaçıkgöz, “Türkiye ve piyasalar erken seçime hazırlansın” dedi.

Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvetle mücadelede somut adımlar atılmaya başlandığını belirten Özaçıkgöz, “Devamının gelmesinden korkan hükümet, hemen usulsüz atamalarla, görevden almalarla tedbir almaya çalışıyor ama nafile, yolsuzluğa adı karışan hükümetler, iktidarlarını devam ettiremezler. Biraz çırpındıktan sonra istifa etmek zorunda kalırlar.” diye konuştu.

Hükümetin söz konusu soruşturmayı olayı yönlendirmeye çalıştığını öne süren Çetin Özaçıkgöz şunları kaydetti: “Operasyonun yurt dışından yapıldığı, Amerika kaynaklı olduğu vs iddialarını ortaya atarak “Bizim yolsuzlukla alakamız yok” diyemedi. Operasyon isterse Jüpiter'den yapılsın, sen neticeye bak. Hükümetin bakanları rüşvet aldı mı, almadı mı? Bunu cevapla. Başbakan, bakanları görevden almıyor. Bunu olayları yönlendirmek, suçu kabul etmemek için yapıyor. Fezlekeler düzenlenip, dokunulmazlıklar kalkar da ilgili Bakan tutuklanırsa, bakanlığı cezaevinden doğru mu yapacak? Yine mi görevden alınmayacak? Başbakan, operasyonu yapan polis müdürlerinin “bacak bacak üstüne attığını, tespih salladığını, yemek söylediğini beyan ederek, bu kabul edilemez, bunun hesabını soracağız” diyor. Tespih sallamak, yemek söylemek suç da, rüşvet almak suç değil mi? Pişkinliğin bu kadarına ancak PES denir. Başbakan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük pişkinliğini gösteriyor. Demin de izah ettiğim gibi adı yolsuzluğa karışan hükümetler, önce biraz çırpınırlar sonra da istifa etmek zorunda kalırlar. Bunun istisnası ancak krallık rejimlerinde olur. Türkiye ve piyasalar erken seçime hazırlansın” dedi. CİHAN

Yorumlar