Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor filmin sonunda ne oluyor kurtuluyorlar mı?

Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor, heyecan bakımından son yılların en ilginç filmleri arasında yer alıyor. Film son dönemlerde özellikle de macerasever gençler arasında hayli popüler. Filmle ilgili en çok merak edilen konu ise izlerken sonunun nasıl biteceği konusudur. Peki, film nasıl bitiyor?

Google Haberlere Abone ol
Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor filmin sonunda?

Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor sorusu sürpriz bir şekilde bitiyor şeklinde cevaplanabilir. Aslında çok da sürpriz sayılmaz çünkü maceraseverliğin bir bedeli elbette var. Gerçek hayatta da, "su testisi su yolunda kırılır" atasözünün anlam bulduğu birçok hikaye biliyoruz. İki macerasever dağcı genç kızın dünyanın en yüksek kulesine tırmanışı elbette mutlu sonla bitmeyecek. Peki, Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor?

DÜŞÜŞ FİLMİ SONU NASIL BİTİYOR?

"Düşüş" filmi, yakın arkadaşlar olan Becky ve Hunter'ın, Becky'nin rahmetli kocasının küllerini dağıtmak amacıyla 2000 fit yükseklikteki bir terk edilmiş kuleye tırmanışını konu alır. Ancak bu tehlikeli tırmanış sırasında, kuledeki merdivenlerin bazı bölümleri kopar ve ikili, yükseklikte mahsur kalır. Film, Becky ve Hunter'ın uzman tırmanma becerilerini ve dostluk bağlarını, malzeme eksikliği ve baş dönmesine neden olan yüksekliklerdeki hayatta kalma mücadelelerinde gösteriyor. Bu zorlu koşullar, onların dostluklarını ve dayanıklılıklarını nihai bir teste tabi tutar.

Yapım ve Yayın Bilgileri

  • Yönetmen ve Senaristler: Scott Mann, Jonathan Frank
  • Başrol Oyuncuları: Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Mason Gooding, Jeffrey Dean Morgan
  • Görüntü Yönetmeni: Miguel "MacGregor" Olaso
  • Müzik: Tim Despic
  • Yapımcı Şirketler: Tea Shop Productions, BuzzFeed Studios, Capstone Pictures, Flawless Productions Inc.
  • Dağıtımcılar: Lionsgate (ABD), Signature Entertainment (Birleşik Krallık)
  • Yayın Tarihi: 12 Ağustos 2022 (ABD)
  • Süre: 107 dakika
  • Bütçe: 3 milyon dolar
  • Gişe Hasılatı: 21.8 milyon dolar
Düşüş filmi nasıl bitiyor
Düşüş (Fall) filminden bir sahne

 

OYUNCU KADROSU: YETENEKLİ İSİMLER BİR ARADA

Filmde başrolleri, Grace Caroline Currey ve Virginia Gardner üstleniyor. Grace Caroline Currey, Becky karakterini canlandırırken, Virginia Gardner ise Hunter rolüyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Ayrıca, Mason Gooding de filmde önemli bir rol üstleniyor. Bu yetenekli oyuncu kadrosu, filmdeki gerilim ve drama unsurlarını başarıyla seyirciye aktarıyor.

Oyuncu Kadrosu

  • Grace Caroline Currey: Becky Connor
  • Virginia Gardner: Shiloh Hunter
  • Mason Gooding: Dan Connor
  • Jeffrey Dean Morgan: James Connor

DÜŞÜŞ: GERİLİM VE DRAMA DOLU BİR TIRMANIŞ HİKAYESİ

"Düşüş", izleyicileri ekrana bağlayan ve beyaz perdeden sonra televizyon ekranlarında da büyük ilgi gören bir yapım. Film, sadece tırmanışın tehlikelerini değil, aynı zamanda insan ilişkilerinin derinliklerini ve zorlu durumlarda insan psikolojisini de etkileyici bir şekilde ele alıyor. İzleyici, Becky ve Hunter'ın yaşadığı korku, umut, mücadele ve dostluk hikayesine tanıklık ediyor.

Film, en yakın arkadaşlar Becky ve Hunter'ın, Becky'nin eşi Dan'ın ölümünün ardından bir dağa tırmanışını ve bu sırada yaşanan trajik bir kaza sonucu Dan'ın ölümünü ele alıyor. Bir yıl sonra, tırmanışı bırakmış ve alkol bağımlısı olan Becky, intihar düşünceleriyle boğuşurken, Hunter onu terk edilmiş 2000 fit yüksekliğindeki B-67 TV Kulesine tırmanmaya davet eder. Bu tırmanışın Becky için iyileştirici bir etki yapacağını umarak, Dan'ın küllerini zirveden saçmayı planlarlar. Ancak tırmanış sırasında merdivenler kırılır ve ikili yükseklikte mahsur kalır.

Düşüş filmi sonu nasıl bitiyor
Düşüş filminden bir sahne

 

Filmi izleyenlerin aradığı cevabı tam olarak vermek, izlediğiniz filmin tadını kaçırabilir. Ancak şunu söyleyebilirim: Filmde arkadaşlardan biri hayatını kaybediyor. Diğeri ise sağ olarak kurtarılıyor. Hayatını kaybeden kişinin ise hangisi olduğu az çok tahmin edilebilir. 

Filmin sonunda, kuleye tırmanma fikrini ortaya atan arkadaş hayatını kaybediyor. 

Hunter, filmin ortalarına doğru direkten düşerek direğin yarısında bulunan uydu antenlerinin üzerinde kalıyor; orada hayatını kaybediyor. Ancak seyirci onun öldüğünü çok geç fark ediyor. Çünkü, Becky uzun süre onun hayaliyle yaşıyor. Seyirci, onun halisünasyon gördüğünü fark edince ise filmin sonlarına doğru gelinmiş oluyor. Becky, acımasız bir şekilde davranarak hayata tutunmak zorunda kalıyor. Bu zorluklar arasında bir akbabayı çiğ çiğ yemek de var.

Film Hakkında Ek Bilgiler

  • Film, California'nın Mojave Çölü'ndeki Shadow Dağları'nda IMAX formatında çekilmiştir.
  • Gerçek bir radyo kulesi olan KXTV/KOVR kulesinden esinlenilerek, filmin kule tasarımı oluşturulmuştur.
  • Currey ve Gardner, kendi dublörleri olmadan çoğu sahneyi kendileri gerçekleştirmiştir.
  • Filmin post prodüksiyon sürecinde, filmin PG-13 derecesi alması için bazı değişiklikler yapılmıştır.

Yorumlar