Dünya Bankasından Tunus'a 120 milyon dolar

Dünya Bankasından Tunus'a 120 milyon dolarlık kredi. Kredi, Kovid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi için kullanılacak

Google Haberlere Abone ol
Dünya Bankasından Tunus'a 120 milyon dolar

Dünya Bankasının, Tunus'a küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi için 120 milyon dolarlık kredi sağladığı bildirildi.

Tunus Ekonomi ve Planlama Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dünya Bankası ile 120 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaya Ekonomi Bakanı Semir Said ile Dünya Bankası Tunus temsilcisi Aleksandre Arrobbio’nun imza attığı aktarılan açıklamada, Dünya Bankasının sağladığı kredinin Kovid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi için kullanılacağı kaydedildi.

TUNUS’TA EKONOMİK KRİZ

Kovid-19 salgınının etkisiyle büyüyen ekonomik krizden kurtulmaya çalışan Tunus, 1,9 milyar dolarlık yeni kredi için Mayıs 2021'den bu yana Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakere sürecini yürütüyor.

Tunus hükümeti ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının ardından ekonomik krizin daha da derinleşmesi üzerine bir süredir yabancı yatırımları çekecek reformlar üzerinde çalışıyor.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ferit Bilhac, geçen yıl şubat ayında yaptığı açıklamada, Tunus'un ekonomik reformları hayata geçirmesi için kredi sağlamaya hazır olduklarını, önümüzdeki tarihlerde anlaşma yapmayı planladıklarını duyurmuştu.

Yorumlar