Dünya Bankasından Tunus'a kredi

Dünya Bankasının, 2016-2020 yılları arasında Tunus’a 2,5 milyar dolarlık kredi vereceği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Bankasından Tunus'a kredi

Dünya Bankası heyeti, Tunus Parlamentosunda Maliye Komisyonu ile toplantı yaptı. Toplantının ardından basına açıklama yapan Komisyon Başkanı Munci Rahavi, Dünya Bankasının Tunus’a 2016-2020 yılları arasında toplam 2,5 milyar dolar kredi vereceğini belirtti.

Rahavi, Tunus ile Dünya Bankası arasındaki ortaklık çerçevesinde alınacak kredinin 1,5 milyar dolarlık kısmının yatırım ve kalkınmaya harcanmayacağını, ülkenin eski borçlarının ödenmesine tahsis edileceğini kaydetti.

Parlamento’da muhalefet kanadındaki Halk Cephesi’nden Milletvekili Rahavi, Dünya Bankasının politikalarını eleştirerek “Dünya Bankası ve IMF’nin politikalarını değerlendirdiğimizde bunların olumlu olmaktan çok olumsuz olduğunu görüyoruz” dedi.

Ülkesinin, Dünya Bankası ve IMF’nin diktelerine boyun eğdirildiğini söyleyen Rahavi, Tunus Devrimi’ni dikkate alarak hedeflerine uygun bir kalkınma şekli bulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Öte yandan Dünya Bankası Kuzey Afrika Bölge Müdürü Marie Francoise, toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde Tunus, uluslararası yatırım konferansı düzenleyecek. Bu konferansın Tunus’un uluslararası topluma yeniden çalışmaya döndüğünün ispatı için iyi bir fırsat olacak.” ifadesini kullandı.
 

Yorumlar