Dulkadiroğlu Ziraat Odası göreve başladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından feshedilen Kahramanmaraş Ziraat Odası’nın yerine yeniden kurulan Dulkadiroğlu Ziraat Odası göreve başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dulkadiroğlu Ziraat Odası göreve başladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından feshedilen Kahramanmaraş Ziraat Odası’nın yerine yeniden kurulan Dulkadiroğlu Ziraat Odası göreve başladı.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra büyükşehir statüsüne kavuşan Kahramanmaraş’ta idari yapılanmalarda değişiklikler oldu. Bu kapsamda feshedilen Kahramanmaraş Ziraat Odası yerine Dulkadiroğlu ve Onikişubat olmak üzere iki ziraat odası kuruldu. Kurucu başkanlığını Mehmet Çetinkaya’nın yaptığı Dulkadiroğlu Ziraat Odası 29 kurucu üyesi ile göreve başladı. Ziraat odası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısıyla, Dulkadiroğlu Ziraat Odası’nın göreve başladığını bildiren Mehmet Çetinkaya, Onikişubat Ziraat Odası’nın da bir süre kendi odaları bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

29 kurucu üye ile görevi devraldıklarını ifade eden Çetinkaya, “Yerel seçimlerden sonra Kahramanmaraş ilimiz büyükşehir olmuştur. Bundan dolayı Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimiz kurulmuştur. Kahramanmaraş merkez Ziraat Odası bu sebeple feshedilerek bana verilen yetki ile Dulkadiroğlu Ziraat Odası’nı kurmuş bulunmaktayım. 17 Nisan itibariyle odamızı devralarak bundan sonra Kahramanmaraş merkez Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçilerimize yine aynı adreste hizmet vereceğiz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezimizin bana vermiş olduğu yetki ile kurmuş olduğum Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Ziraat Odası olarak üyelerimiz için çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Amacımız çiftçilerimize en iyi şekilde hizmet vermektir.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Ziraat Odası eski Başkanı Hüseyin Topçuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri geçen ay, kentin yeni yasayla büyükşehir statüsüne alınmasıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından mevcut odanın kapatıldığını açıklamıştı. CİHAN

Yorumlar