DTK: Soma’daki olay kaza değil, katliamdır

Demokratik Toplum Kongresi, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Manisa soma da maden ocağında yaşanan facia, iş kazasının ötesinde büyük bir katliamdır. Bu katliamlarda gösteriyor ki bu ülkede...

Google Haberlere Abone ol
DTK: Soma’daki olay kaza değil, katliamdır

Demokratik Toplum Kongresi, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Manisa soma da maden ocağında yaşanan facia, iş kazasının ötesinde büyük bir katliamdır. Bu katliamlarda gösteriyor ki bu ülkede insan yaşamına, can güvenliğine, emeğe, alın terine, önem ve değer verilmemektedir.” görüşlerine yer verdi.

Doğayı, insan yaşamını, aşırı kar ve aşırı üretim hırsıyla sömüren, talan eden kapitalist sistemin, en vahşi ve en acımasız politikalarını uygulamaya geçirdiği ülkelerden birinin Türkiye olduğu iddia edilen açıklamada şöyle denildi: “Sendikasızlaşmanın, güvencesizliğin yaygınlaştırıldığı, çalışma yasasının işveren lehine olduğu, ucuz iş gücü ile emekçilerin çağdaş köle haline getirildiği, iş sağlığı ve iş güvenliğinin olmadığı gerekli tedbirlerin alınmadığı ve gerekli denetimlerin yapılmadığı bir ülkede iş kazalarının, iş ölümlerinin ötesinde iş katliamlarının yoğun yaşanması kaçınılmazdır. Bundan dolayıdır ki; Türkiye iş kazaları ve iş katliamlarında Avrupa’da ve Dünyada başı çekmektedir. Manisa Soma’da maden ocağında yaşamını yitiren emek şehitlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve emek örgütlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ailelerin acılarını yüreğimizde hissediyor ve kendi acılarımız olarak görüyoruz. Tüm halkımızı, kurumlarımızı ve bileşenlerimizi büyük bir iş katliamı yaşayan Soma halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Bir daha benzer felaketlerin, katliamların, acıların yaşanmaması için yetkilileri çağdaş demokratik evrensel haklar çerçevesinde hareket etmeye ve sorumlulardan hesap sormaya davet ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar