DSP eski Milletvekili Eker’den Başbakan’a: Çözüm sürecine ağırlık verilmeli

Muş eski Milletvekili Zeki Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Seçim her zaman yapılır.

Google Haberlere Abone ol
DSP eski Milletvekili Eker’den Başbakan’a: Çözüm sürecine ağırlık verilmeli

Muş eski Milletvekili Zeki Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Seçim her zaman yapılır. Başbakan’ın, seçimleri artık bir kenara bırakıp, çözüm sürecine ağırlık vermesi gerekiyor.” dedi.

21. dönem Demokratik Sol Parti (DSP) Muş eski Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Zeki Eker, düzenlediği basın toplantısında 'Çözüm Sürecini' değerlendirdi. Herkesin bu ülkeye borcu olduğunu söyleyen Eker, "Hepimizden çok Sayın Başbakan Erdoğan’ın bu ülkeye borcu var. Hepimizin siyasi geleceğinden çok ülkenin geleceği önemli. Hükümet, geleceğimiz nesillere kavgasız, savaşsız bir ortam bırakması için mevcut dönemde çözüm sürecini hızlandırmalı ve bu konuya ağırlık vermesi gerekir." diye konuştu.

"VATANDAŞ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN ENDİŞE DUYUYOR"

“Şükürler olsun ki aylardır, ülkemizde silahlar konuşmuyor” diyen Muş eski Milletvekili Zeki Eker, bu dönem ülkede çok sert siyaset yapıldığını ifade etti. Parti liderleri ile başka toplumlar arasında tabiri caizse hakaretler ile miting alanlarında siyaset yapıldığını söyleyen Eker, "Yaklaşık bir aydır seçimlerin bitmesine rağmen halen Ankara’da parti liderleri seçim sonuçlarını tartışıyor. Artık seçimler bir kenara bırakılmalı ve çözüm sürecine ağırlık verilmelidir. Ülkemizde ve özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan halkımızın gözü kulağı halen çözüm sürecinde. Bu konuda tedirgin olan vatandaşlarımız var. Çözüm sürecinin ne şekilde yürüdüğü veya sürecin zarar görmesi gibi birçok konuda tereddüde düşenler var.” diye ifade etti.

"HERKES AYRI BİR TELDEN ÇALIYOR"

Konuşmasının devamında liderlere yüklenen Muş eski Milletvekili Zeki Eker, “Şu anda Ankara’ya baktığınızda kimin ne yaptığını bilemiyorsunuz. Hükümet ayrı bir telden çalıyor, BDP ayrı bir telden çalıyor, Kandil ayrı bir telden çalıyor. Öcalan’a bakıyorsunuz ayrı bir şeyler söylüyor. Ben ortada bir samimiyetin olmadığını düşünüyorum. Samimiyet olmazsa halkımız güvenini kaybeder. Ve ben bunu yüksek sesle her zaman söyledim, yine söylüyorum; bu halkın çoluk çocuğuna yazık olur, günah olur. Bu ortam bir daha geri gelmesin. Bu süreci hangi siyasetçi, hangi parti, hangi lider ya da kim olursa olsun başarıyla sonlandırırsa o şahsın altın madalya ile ödüllendirilmesi gerekiyor. Bu halk onların heykellerini dikecektir ve yıllarca onlara minnettar kalacaktır. Lazı da Çerkezi de Kürdü de ve Türkü de herkes dua edecektir.

Muş eski Milletvekili Zeki Eker, ayrıca, yıllarca dost olanların, yıllar sonra kavga etmelerinin hiç yakışık almadığını söyledi. Eker, şöyle dedi: "Bu tür savaşların kazananı hiçbir zaman olmamıştır. Ülkemiz üzerindeki kara bulutların derhal kalkması ve ülkemizin huzurlu ve neşeli günlerine geri dönmesi lazım. Bu da liderlerin sağduyuları ile gerçekleşir.” CİHAN

Yorumlar