Dresden Fatih Camii'ne saldırıya tepkiler

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: - "Almanya'da barışçıl bir toplumsal yaşamı mümkün kılmak ve her şeyden önce ülkedeki Müslüman azınlığı ırkçı saldırılardan korumak için siyasilere ve güvenlik güçlerine her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir" - "İslami kuruluşların, gücünü yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığından alan saldırılara hedef olması önlenmelidir"

Google Haberlere Abone ol
Dresden Fatih Camii'ne saldırıya tepkiler

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da barışçıl bir toplumsal yaşamı mümkün kılmak ve Müslüman azınlığı ırkçı saldırılardan korumak için siyasilere ve güvenlik güçlerine daha büyük görevler düştüğünü belirterek, "İslami kuruluşların, gücünü yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığından alan saldırılara hedef olması önlenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada Almanya'nın Saksonya eyaletinin Dresden kentindeki Fatih Camisi'ne yönelik saldırıya tepki göstererek, Almanya'da zaman zaman camilere saldırılar yapıldığını ancak birçoğunun kamuoyuna yansımadığını vurguladı.

Federal Hükümetin bir soru önergesine verdiği cevaba göre bu yıl nisan ve haziran ayları arasında Almanya'da 14 caminin siyasi motivasyonlu saldırıya hedef olduğunu anlatan Yeneroğlu, "Bu saldırıların 9'u açık bir şekilde aşırı sağcı motivasyonlarla işlenirken, diğer iki saldırının PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor." ifadesini kullandı.

Almanya'daki camilere yönelik tehdidin daha da arttığına işaret eden Yeneroğlu, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Faillerin bulunamaması ve saldırılara yönelik hiçbir etkin önlemin alınmıyor olması konuyla ilgili ciddi bir tahkikat yapılmadığı izlenimi doğurmaktadır. Federal savcılığın bu suçlarla ilgili henüz bir soruşturma başlatmaması da saldırıların aydınlatılması beklentisini boşa çıkarmakta ve ne yazık ki yeni saldırılara kapı aralamaktadır. Almanya'da barışçıl bir toplumsal yaşamı mümkün kılmak ve her şeyden önce ülkedeki Müslüman azınlığı ırkçı saldırılardan korumak için siyasilere ve güvenlik güçlerine her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir. İslami kuruluşların, gücünü yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığından alan saldırılara hedef olması önlenmelidir."

Yorumlar