Dolandırılmaktan son anda polis sayesinde kurtuldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlının hesabına para yatırmaya çalışan kişi, polisin uyarısıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.İlçede yaşayan İ.A.'yı (43), telefonla arayan kişi veya kişiler,...

Google Haberlere Abone ol
Dolandırılmaktan son anda polis sayesinde kurtuldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlının hesabına para yatırmaya çalışan kişi, polisin uyarısıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

İlçede yaşayan İ.A.'yı (43), telefonla arayan kişi veya kişiler, kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru olarak tanıttı. İ.A.’yı, TC numarası ile bankalara borçlandırıldığına inandıran şüpheliler, suçluları yakalamaya çalıştıklarını, tüm parasını ve ziynet eşyasını istedikleri yere bırakmasını istedi. Bunun üzerine İ.A. evindeki, bin 700 Euro, 800 TL’yi, 50 gram bileziği, 1 çeyrek, 1 yarımlık ve 1 tam Cumhuriyet altınını alarak Ali Vehbi Pandır Mahallesi, Yerköy Devlet Hastanesi yakınlarında bir adrese bırakmaya gitti.

Bu sırada kızı durumdan şüphelenerek polise haber verdi. Harekete geçen Yerköy Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İ.A.’ya ulaşarak, şüpheli ile konuşmak istedi. Polislerle konuşmaya başladığını anlayan dolandırıcı, iletişimi kesti. Polis ekipleri, dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar