Doğu Perinçek'ten Bahçeli'ye ilginç cevap

Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli'ye verdiği cevapta "Erdoğan'ı tercih etseler de Perinçek'i tercih etmiş olurlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Perinçek'ten Bahçeli'ye ilginç cevap

Sonhaberler | Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Eğer Doğu Perinçek ile Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle Sayın Erdoğan'ı tercih edebileceğimizi herkes bilmelidir" ifadelerine cevap verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında referandumdaki 'evet' kararına dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Eğer Doğu Perinçek ile Tayyip Erdoğanarasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle Sayın Erdoğan'ı tercih edebileceğimizi herkes bilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin bu sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten yanıt geldi. Perinçek, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şunu vurgulayarak belirtmek isterim. 'Evet' diyenler de 'hayır' diyenler de düşman değildir, bu toprakların Türkiye topraklarının insanlarıdır. 'Evet' ve 'hayır' diyenleri kamplaştıran pusulardan, kurşunlardan bahseden söylemlerden uzak durmalarını herkese tavsiye ederim. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir söylemden bahsetmektedir. 'Eğer Doğu Perinçek ile Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle Sayın Erdoğan'ı tercih edebileceğimizi herkes bilmelidir' diye bir cümlesi var. Erdoğan'ı da tercih etseler Doğu Perinçek'i tercih etmiş olurlar. Çünkü, sayın Erdoğan'ın başında bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, birçok konuda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunduğu siyasetlere gelmiştir.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü (7 Şubat 2017) toplantısında yaptığı konuşmada Perinçek'ten ise Erdoğan'ı tercih edeceklerini söylemişti. Referandum ve anayasa değişikliği konusunda değerlendirmeleri sırasında Bahçeli, MHP’nin devlet ve millet için sorumluluk altına girdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: Dün halklara özgürlük diyerek, orak çekiçle poz vererek ülkücülere kurşun sıkan, pusu kuran Perinçgiller; şimdi kalkmışlar neredeyse bize davamızı öğretip ülkücülük anlatacaklar. Bu ne arsızlık, bu ne densizlik, bu ne ahlaksızlıktır? 48 yılımızın hiçbir diliminde olmamak şöyle dursun, en ağır hakaret ve saldırılarla üzerimize gelenler, sanki hidayete ermiş gibi, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in ne yapacağını haykırmaktadır. Anayasa değişikliğine evet diyoruz ya, sıkıntıları, açmazları, ağrı ve sancıları bundandır. Buradan söylüyorum, bu vesileyle herkese açık açık duyuruyorum; eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istinasız Sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da; millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz.

Yorumlar