Doğan Medyası gitti 'adayı' ise hala 'hayal' peşinde

Doğan Medyası tarafın tam bir yıl önce parlatılırken sonhaberler.com tarafından 'Aydın Doğan'ın Cumhurbaşkanı adayı belli oldu' başlığıyla haberleştirilen Levent Gültekin bir yıl sonra gerçekten de aday olacağını açıklamıştı. Ancak bu arada hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Aydın Doğan medyasını sattı; Levent Gültekin ise bugün Ruşen Çakır'a verdiği röportajda hala 'adaylık hayalleri'nin peşinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Medyası gitti 'adayı' ise hala 'hayal' peşinde

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Sonhaberler.com sitesinin bir yıl önce 'Aydın Doğan medyasının adayı belli oldu' şeklinde haberleştirdiği Levent Gültekin, Doğan Medya Grup satıldığı halde 'adaylık hayallerini'ni sürdürüyor. 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olmayı değerlendiren gazeteci Levent Gültekin, anketlerle ilgili olarak “Benim dışımda yapılanlar var. Benim haberim olmadan yapılanlar var. Yüzde 8 diyen de var, yüzde 7 diyen var. Bana ‘Saçmalama, çok büyük rakam’ diyorlar. Benim haberim olmadan yapılmış anketler bunlar. Yanılmış olabilirler diye bunu ölçmek için güvendiğim iki araştırma şirketinden anket istedim kendi paramı vererek” dedi. Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Gültekin, “Barışçı, ötekisi olmayan, duygusu olan, gelecek vaat eden, topluma kavga değil umut vaat eden, ‘Bir halt yedik, gelin hep beraber toparlayalım’ diyen bir aday çıksın, ben olsun, başkası olsun, yüzde 55-60 oy alır ilk turda. Buna güveniyorum. Tayyip Erdoğan’ın elinden o dini alırım, onun kadar dini biliyorum. Elinde tek bir sermayesi kaldı, o da din. Topluma söylediği, tuvalete bir milyona giriyordunuz şimdi bir liraya giriyorsunuz” diye konuştu.

Levent Gültekin’in Medyascope yayınında söylediklerinin bir kısmı şöyle: Türkiye varlık yokluk savaşı veriyor. “Ben adayım” dememle olabilecek bir şey değil. Eğer bu iş bana kadar kalacaksa, tabii ki çıkacağım. Neden? Yarın çocuklarıma “Elimden geleni yaptım” diyebilmek için. Bazıları geliyor, “Çık, bu seçimde bir aktör olursun, bir sonraki seçimde kazanırsın” diyor. Bir sonraki seçim yok ki arkadaş. Şu anda bir yangın var, söndürülmesi gerekiyor. Bana kalacaksa evet, çıkacağım. Çocuk değilim, Don Kişot da değilim. Birinin “Evet, ben adayım” diyebilmesi için aktör olması gerekiyor. Topluma sorulduğunda anketlerde “Bu adamın bir tabanı var” sonucunun çıkması gerekiyor. Anketlerde yüzde 0,5 çıktıktan sonra bu bana çok çocukça gelir. Eğer gerçekten toplum “Evet, bu işi bu adam yapar, bu adamın felsefesi işe yarar” desin ki ben aktör haline geleyim. Aktör haline gelmezsem ekip kuramıyorum. Tek başıma çıkamam ki. İnsanlar haklılar, çok korkuyorlar. Bir kısmı “Olmaz ki, yıpranırız” diyor. Hiçbir şey olmazsa, ülkemiz için elimizden geleni yaptık deriz. Korkmakta haklı, çünkü bir kariyeri, çabası var. Benim anketlerde ilgi odağı haline gelmiş olmam gerekiyor. Adaylık dediğinde karşında koskoca bir devlet var, parası, gücü, medyası…

Benim dışımda yapılanlar var. Benim haberim olmadan yapılanlar var. Yüzde 8 diyen de var, yüzde 7 diyen var. Bana “Saçmalama, çok büyük rakam” diyorlar. Benim haberim olmadan yapılmış anketler bunlar. Yanılmış olabilirler diye bunu ölçmek için güvendiğim iki araştırma şirketinden anket istedim kendi paramı vererek.

Yorumlar