La Casa De Papel dizisinin konusu nedir, ne anlatıyor?

La Casa De Papel dizisi 3. Sezon ile yeniden hayranlarının karşısına çıkmaya başladı. Diziyi bilenler zaten izliyor ancak sık sık reklamlardan veya çevresinden diziyi duyanlar ya da izlemeye üşenenler dizinin ne anlattığını merak ediyor? Peki La Casa De Papel konusu nedir, ne anlatıyor bu dizi?

Google Haberlere Abone ol
La Casa De Papel dizisinin konusu nedir, ne anlatıyor?

La Casa De Papel dizisi 3. Sezon 1. Bölüm 18 Temmuz 2019 tarihinde yeniden hayranlarının karşısına çıkmaya başladı. Dünyaca ünlü bu diziyi bilenler zaten izliyor ancak sık sık reklamlardan veya çevresinden diziyi duyanlar ya da izlemeye üşenenler dizinin ne anlattığını merak ediyor? Peki La Casa De Papel konusu nedir, ne anlatıyor bu dizi? 

Öncelikle dizinin çıkış hikayesinden söz etmek gerek. Dizi ilk çıkışında sıradan bir soygun çetesini anlatan ve sadece İspanya'da ulusal kanallarda yayın yapan bir diziydi. 

Mayıs 2017 yılında yayına başlayan dizi Kasım 2017'de yayın hayatına son verdi. Sadece bir sezon yayınlanan diziyi o güne kadar sadece İspanyollar biliyordu. 

Ancak daha sonra dizi Netflix ile anlaşarak internet üzerinden yayın yapma kararı aldı. Dizi yapımcılarıyla Netflix arasında yapılan anlaşma sonrasında dizinin ikinci sezonu başlamış oldu. Dizinin dünya çapında tanınması da Netflix ile oldu. Diziyi bu kadar popüler hale getiren ise yapımcılarının uyanıklığından kaynaklanıyor. Çünkü dünyanın hemen hemen her bölgesini ilgilendiren bir numara çekerek herkesin dikkatini çekmeyi başardılar. Çektikleri bu numara ise oyuncuların her birine dünyanın en ünlü başkentlerini ya da bazı ülkelerin başkent olmayıp da ünlü olan şehirlerinin isimlerini vermek oldu. Böylece her ülke kendin bir parçayı bu dizide bulmuş oldu. 

Dizinin ana konusu ilk çıkışında bir soygun çetesinin maceralarını anlatmaktı. Ancak sonraki sezonlarda ise diziye biraz da "siyasi sos" eklenerek bu soygun çetesine daha büyük bir gizem kazandırıldı. Böylece, bu gizemli ve siyasi mesajlar içeren çete dünya genelinde zaten hareketli olan siyaset dünyasıyla ilgilenenleri de içine çekmeyi başardı. 

Yorumlar