Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

- Bakan Çavuşoğlu: - "Suriye'deki sorunun çözümüne de katkı sağlayacağız. Bir yıl öncesine göre şartlar daha iyi ama hedeflerden uzağız. Siyasi çözüm için de ateşkes için de çalışıyoruz" - "Irak için de çalışıyoruz. Sorumluluğumuz sadece Antalya, Türkiye değil. Büyük bir sorumluluğumuz var. Yerine getirebilmek için, bizlere olan güveni boşa çıkarmamak için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki sorunun çözümüne de katkı sağlanacağını belirterek, "Bir yıl öncesine göre şartlar daha iyi ama hedeflerden uzağız. Siyasi çözüm için de ateşkes için de çalışıyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, partisinin Finike İlçe Başkanlığı'nca düğün salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma programında, Türkiye'nin güçlenerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin önüne çıkarılan zorlukları ve engelleri aştığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, içeride ve dışarıda hainler olduğunu, o hainlerden hesap sorduklarını ifade etti.

"Güçlü bir milletin, Türk milletinin ne demek olduğunu geçen yıl 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, dünya ülkelerinden aldıkları "Böyle bir milleti temsil ettiğiniz için ne kadar şanslısınız. Ne büyük milletiniz varmış." gibi tepkilerin 15 Temmuz'un özeti olduğunu kaydetti.

Dünyadaki sorunların yüzde 60'ının etraflarında bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Sıkıntıların en zor en karmaşık olanları bizim bölgemizde. Savaşlar, terör örgütleri, iç savaşlar, itiraflar ne derseniz var. Ekonomik kriz hala Avrupa'yı sarsıyor. Yunanistan gibi ülkeler hala ekonomisini düzeltemedi. Tüm bunlara rağmen, darbe girişimine rağmen Türkiye, tökezlemeden büyümeye devam ediyor. Darbe girişiminden bir yıl geçmeden bunları başarıyoruz. Bu inancın, azmin, çalışmanın neticesidir." dedi.

Türkiye'nin hedeflerinden hiç şaşmadan emin adımlarla ilerleyeceğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, zorluklarla mücadeleyi hep birlikte sürdüreceklerini bildirdi.

Terörün her türlüsüyle mücadele edileceğini kaydeden Çavuşoğlu, bütün terör örgütlerinin şeytan olduğunu, hepsini inlerinde, çukurlarında gömeceklerini kaydetti.

- "Sorumluluğumuz sadece Antalya, Türkiye değil"

Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu yurtdışına çıktıkları zaman anladıklarını belirterek, "Yurtdışındaki insanlar beklentilerini dile getirdikleri zaman sorumluluğumuzun ne olduğunu görüyoruz. Suriye'deki sorunun çözümüne de katkı sağlayacağız. Bir yıl öncesine göre şartlar daha iyi ama hedeflerden uzağız. Siyasi çözüm için de ateşkes için de çalışıyoruz. Irak için de çalışıyoruz. Sorumluluğumuz sadece Antalya, Türkiye değil. Büyük bir sorumluluğumuz var. Yerine getirebilmek için, bizlere olan güveni boşa çıkarmamak için çalışıyoruz. 1991 yılında bağımsızlığını kazanan ülkelerin de beklentisi vardı, boşa çıkardık maalesef. Böyle ülkeleri hayal kırıklığına uğratma lüksümüz yok. O yüzden güçlü olmamız lazım. Güçlüyseniz sadece hakkınızı elde etmezsiniz, mazlumun hakkını da savunabilirsiniz." diye konuştu.

Türkiye'de 16 yılda 79 yılda yapılanların kat ve kat fazlasını gerçekleştirdiklerini, hayal edilemeyenleri yaptıklarını, milletin güveninin geri geldiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, ecdadın bıraktığı mirası daha ileriye götürmek için çalıştıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için gayret gösterdiklerine işaret ederek, "Nasıl 16 yılda, 79 yılda yapılanların 5-10 katını yaptıysak, önümüzdeki 2023 hedeflerine de Türkiye'yi ulaştırabiliriz. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı. Cumhuriyet boş bir kavram, slogan değil. Türkiye Cumhuriyeti, yüzüncü yılında güçlü olmalı. İstanbul'u Fethin'in 600'üncü yılında, bu vatanın Türk'ün toprakları olmasının bininci yılında çok daha güçlü olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, konuşmaların ardından vatandaşlarla bayramlaştı.


Yorumlar