Devletten ihale alan, AK Parti'de üst düzey akrabası olan aday olamayacak

AK Parti, yeni kadrolarla ilgili kriterleri belirledi. Kamu ile iş, ihale ilişkisi bulunanlar, parti yönetimindeki isimlerle akraba olanlar aday olamayacak.

Google Haberlere Abone ol
Devletten ihale alan, AK Parti'de üst düzey akrabası olan aday olamayacak

Yeni dönemin kadrolarını oluşturmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti yönetimi, kongre startını bugün beldelerden başlatıyor. Yönetim, partinin hedefleri ve vizyonuna uygun adaylara ilişkin kriterleri de belirledi. Metal yorgunluğunu kongrelerle atmaya hazırlanan AK Parti, il ve ilçe başkan adaylarını kapsamlı bir araştırmadan geçiriyor. AK Parti yönetimi hem FETÖ sızmalarını önlemek hem de 2019 hedeflerini yakalamak için yoğun tempoya ayak uyduracak adayları belirlemek için işi sıkı tutuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Metal yorgunluğu ve profesyonel deformasyon diye bir hastalık var, uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor. Yorulan varsa kenara çekilsin” mesajı doğrultusunda hareket ediliyor.

Bu kapsamda il ve ilçe başkan adayları ilk olarak illerde kurulan komisyonlarda değerlendirmeye alınıyor. Komisyondan geçen adaylar daha sonra genel merkezde Teşkilat İşleri Başkanlığı tarafından mülakata tabi tutuluyor. Mülakat sırasında adaylarla ilgili illerden gelen değerlendirmeler dikkate alınırken, son karar MKYK’da verilecek.

KRİTERLER BELİRLENDİ

Teşkilat Başkanlığı tarafından hazırlanan kongre rehberinde, adaylarla ilgili kriterler de belirlendi. Buna göre, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmayan adaylar arasından seçim yapılacak. Aynı şekilde özel veya tüzel ticari kişilikler aracılığıyla kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar yönetimlerde görev alamayacak.

Delegelerin dağılımı ilçenin demografik, bölgesel ve coğrafi yapısına uygun olacak. Delegelerin ilçe başkanı ve yönetimiyle akrabalık, yandaşlık ve hemşerilik gibi mensubiyeti ön plana çıkmayacak.

KONGRELER BUGÜN BAŞLIYOR

AK Parti’de belde kongreleri bugün başlayıp yarın tamamlanacak. İlçe kongreleri ise 19 Ağustos-12 Kasım tarihlerinde tamamlanacak. 18 Kasım’da başlayacak il kongreleri ise 25 Şubat’ta tamamlanacak. AK Parti 6. Olağan Kongresi’ni 2018 baharında yapmayı planlanıyor.

Yorumlar