Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a ittifak cevabı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimde ittifak açıklamasına "İstanbul, Ankara ve İzmir şer ittifakına geçerse, sistem tartışmaya açılır." şeklinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a ittifak cevabı

Yerel seçimlerde MHP ile ittifak iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına MHP cephesinden cevap MHP Lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre Bahçeli şöyle konuştu:

"Ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK'nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur." 

"SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI"

Bu konuda AK Parti'nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

"YERELDE İTTİFAKA OLUMLU YAKLAŞABİLİRİZ"

Kırgızistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan İttifak için şu açıklamada bulunmuştu;

(Yerel seçimde ittifak) CHP’nin HDP’den, HDP’nin CHP’den aday gösterip göstermemeleri bizi ilgilendirmiyor, kendi iç meseleleri. Bizim dışarıdan (parti dışından), içeriden diye bir şeyimiz olmaz. AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş, AK Partililiği tescillenmiş olan kişi bizim adayımız olur. Sipariş adaylar, belediye başkanlığında hiç uygun düşmez. Bu farklı bir şey. Belediye başkan adayının bir karşılığı olacak ki partinin oy tabanına hitap edebilsin ve partinin oy miktarı ile karşılığı olan oy birleşmiş olsun. Cumhur İttifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir.

Yorumlar