Devlet Bahçeli, MHP'yi CHP ve HDP ile aynı safa düşüren Erkan Usta'yı görevden aldı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partiyi erken emeklilik konusunda CHP ve HDP ile aynı safta buluşturan sorumluların cezasını kesti. TBMM Genel Kurul Salonu'nda bugün yapılan oylamada İyi Parti tarafından sunulan Erken Emeklilik teklifine CHP ve HDP'nin yanı sıra MHP de destek verince teklif AK Parti'ye rağmen kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinden sonra CHP, HDP ve İyi Partililer sevinç gösterilerinde bulunmuştu. MHP'nin bu üç partiye destek vermesi ise kamuoyunda, AK Parti ile arası bozulan partinin ona karşı faaliyetlere başladığı yönünde yorumlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli, MHP'yi CHP ve HDP ile aynı safa düşüren Erkan Usta'yı görevden aldı

Milliyetçi Hareket PArtisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin İYİ Parti, CHP ve HDP ile aynı saflara düşmesine sebep olan kişilere cezayı kesti. MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta görevden alındı. İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi, diğer muhalefet partilerinin de oylarıyla kabul edilmişti. 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ÖNERGESİ 

Görevden alınan,MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik önergenin kabulüne dair diğer partilerle hemfikir olarak, makuliyet içinde TBMM tarafından çözülmesinin önemli olduğunu söylemişti.

Usta, "Alacağımız kararın, atacağımız adımın hem insanımızın mağduriyetini gidermeye yönelik hem de ekonomideki, bütçedeki sıkıntıları görerek adım atılmalı, makulu bulmalıyız. Bu konu hiçbir şekilde siyasi polemik, siyasi istismar konusu olmamalı. Ancak bazı partiler, MHP'yi güya köşeye sıkıştırmaya çalışıyor, bu yanlış. Bu konu uzlaşı içinde çözülmeli. İktidarın da bu uzlaşının içinde olması çok iyi olacaktır, çünkü bütçeyi hükümet yönetiyor. Bu çözülmesi gereken bir konudur. Kademeli geçişten kaynaklı sorun var. Araştırma komisyonu yararlı olur, hem kamuya yükü hem istihdam açısından diğer yönleriyle etki analizi yapılmalı" demişti.

Yorumlar