Destici partililerle iftarda buluştu

- BBP Genel Başkanı Destici: - "(CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) Biz hukuk, yasalar içerisinde herkesin yürüyüş, eylem, protesto hakkını doğru buluyoruz. Dolayısıyla bunu herkesin de kullanma hakkı vardır. Lakin biz şunu söylüyoruz, ana muhalefet partisinin öncelikli olarak hak mücadelesini vereceği yer TBMM'dir. Orada hiçbir eksiklik bırakılmadan bunların yapılması gerekir"

Google Haberlere Abone ol
Destici partililerle iftarda buluştu

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Biz hukuk, yasalar içerisinde herkesin yürüyüş, eylem, protesto hakkını doğru buluyoruz. Dolayısıyla bunu herkesin de kullanma hakkı vardır. Lakin biz şunu söylüyoruz, ana muhalefet partisinin öncelikli olarak hak mücadelesini vereceği yer TBMM'dir. Orada hiçbir eksiklik bırakılmadan bunların yapılması gerekir." dedi.

Destici, bir otelde düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi.

Yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Destici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devletin tüm güçleriyle terörün tüm unsurlarına karşı topyekun bir mücadele verdiğini vurgulayan Destici, bunun sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

- Katar'daki gelişmeler

Destici, Katar'daki gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulunarak, problemlerin masada diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Problemin kaynağında Katar'ın Hamas'a destek vermesi olduğunu ifade eden Destici, "Hamas bir terör örgütü değil, masum ve mazlum Filistin halkının kurtuluş mücadelesini veren siyasi bir harekettir. Bütün İslam alemi de bunu böyle biliyor." diye konuştu.

Terör örgütü arayanların "DEAŞ, El-Kaide, PYD ve PKK" ya, teröre destek veren ülke arayanların da "ABD"ye bakmalarını isteyen Destici, "Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğru olanı yapmıştır ve yapmaktadır, Katar'a destek vermiştir, sonuna kadar da vermelidir. Katar değil aynı pozisyonda Suudi Arabistan, İran, Mısır, Suriye de olsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti yine aynı şeyi yapardı, yapmıştır. Burada çare, çözümün adresi İslam Konferansı Teşkilatı'nın toplanması ve meseleyi kendi içinde huzura kavuşturmasıdır, barışçıl yollarla çözmesidir." ifadelerini kullandı.

Destici, parti olarak 16 Nisan halk oylamasına verdikleri desteği uyum yasalarının çıkarılması sürecinde de göstermeye devam edeceklerini dile getirerek, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerde partilerinin önerilerini paylaştıklarını aktardı.

- CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik başlattığı yürüyüşe ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Destici, "Biz hukuk, yasalar içerisinde herkesin yürüyüş, eylem, protesto hakkını doğru buluyoruz. Dolayısıyla bunu herkesin de kullanma hakkı vardır. Lakin biz şunu söylüyoruz, ana muhalefet partisinin öncelikli olarak hak mücadelesini vereceği yer TBMM'dir. Orada hiçbir eksiklik bırakılmadan bunların yapılması gerekir." dedi.

Bu konuda diyalog yollarının kapanmaması gerektiğine işaret eden Destici, bütün siyasi partilerin bir araya gelip, konuşarak, çözüm yolları arayabilmesi gerektiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşe başlarken yaptığı konuşmayı da eleştiren Destici, şunları kaydetti:

"Bunları doğru bulmuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti eksiğiyle, noksanıyla demokratik bir hukuk devletidir. Dolayısıyla en çok buna riayet etmesi ve vurgu yapması gerekenlerin başında ana muhalefet partisinin lideri ve genel başkanı gelmektedir. BBP olarak, 'Çare, ne darbe, ne batı, çare milli irade, çare bu büyük Türk milletidir.' diyoruz. Eğer bir problemimiz varsa tekrar millete gideriz, millet kararını verir ve problemleri millet problemleri çözer. Darbeler de çare değildir, batıda çare değildir, başkaları da çare değildir."



Yorumlar