Destici: Önce PYD sonra PKK'nın kökü kazınmalı

BBP Genel Başkanı Destici, PKK'nın bitirilebilmesi için PYD'nin kökününü kazılması gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Destici: Önce PYD sonra PKK'nın kökü kazınmalı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Fırat'ın ne doğusu ne batısı. Her tarafından PYD'nin kökü kazınmalı, her yerde yılanın başı ezilmelidir. Cerablus'ta yapılan operasyonun aynısı Ayn el Arap'ta yapılmalı ve PYD oradan temizlenmelidir." dedi.

Destici, Tes-İş Kongre Salonu'nda düzenlenen partisinin genişletilmiş divan toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde ve terörle mücadele hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Terörün eksisinden daha fazla can yaktığına dikkati çeken Destici, şöyle devam etti:
"Maalesef bugüne kadar ülkeyi yönetenler bu terör belasından Türkiye'yi kurtaramadıkları gibi ülkemizi yeni terör örgütleriyle karşı karşıya getirmiş vaziyetteler. PKK ile mücadelede yıllardan beri söylediğimiz noktaya biraz olsun bugün gelebildiler. Eğer bunların kökünü kazımak istiyorsak topyekun bir mücadele lazım. Bunların nerede uzantısı varsa orayla mücadele edilmesi gerekiyor. Devlet içinde veya belediyelerde... BBP olarak sonuna kadar bu mücadelede devletimizin ve hükümetin yanındayız."

Destici, Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonları da sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.

"Fırat'ın doğusu ve batısı" şeklinde PYD ile ilgili bir ölçü konulduğunu anımsatan Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ölçüyü biz kabul etmiyoruz. Fırat'ın ne doğusu ne batısı. Her tarafından PYD'nin kökü kazınmalı, her yerde yılanın başı ezilmelidir. Cerablus'ta yapılan operasyonun aynısı Ayn el Arap'ta yapılmalı ve PYD oradan temizlenmelidir. Oradaki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz DAEŞ'in ve PYD'nin zulmünden kurtarılmalıdır. Suriye'nin kuzeyinde PYD varlığı demek, Türkiye'nin içinde PKK varlığı demektir. Buna asla müsaade edemeyiz. ABD'nin ve Batı'nın PYD'yi sözde DAEŞ'e karşı bir müttefik olarak görmesi ve onu terör örgütü olarak değerlendirmemesi, Türkiye'nin bu konudaki uyarılarını dikkate almaması ülkemiz ve devletimiz açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Devletimizi yönetenler bununla ilgili daha cesur ve çözüm odaklı adımlar atmalı. PYD var olduğu sürece biz PKK'yı bitiremez, Kandil'i yok edemeyiz, Kuzey Irak'taki PKK varlığına son veremeyiz."

Yorumlar