'Dersim Katliamı' Mağduru Mazez Çetin CHP'den Aday Adayı

'Dersim Katliamı' mağdurlarından olan Mazez Çetin, Alman vatandaşlığından çıktı, CHP'den parlamentoya girmek için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
'Dersim Katliamı' Mağduru Mazez Çetin CHP'den Aday Adayı

'Dersim Katliamı' mağdurlarından bulunan Mazez Çetin, Alman vatandaşlığını bırakıp 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'nin Tunceli Milletvekili namzet adayı oldu. 'Dersim' meselesi için CHP aleyhine kara propaganda yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini savunan Çetin, namzet olup seçimleri kazanması mecburiyetinde Tunceli'den ilk kere bir hanım vekilin, Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Vekil olması mecburiyetinde Ankara'da ikamet etmeyeceğini açıklayan Çetin, Tunceli için durumu hazırda var üç projesinin olduğunu ve bunları seçimlerden öncelikle yaşama geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

TUNCELİ'Yİ SEÇTİ

Cnnturk.com'dan Murat Aydın'ın haberine göre; Bu devir boyunca Almanya vatandaşlığını sürdüren Çetin, siyasete atılmaya karar verdiğinde ise zor bir tercih yapmak mecburiyetinde kaldı.

Alman vatandaşlığından çıkan Çetin, CHP'den parlamentoya girmek için harekete geçti.

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kaç kez bir araya geldiğini söyleyen Çetin, namzet adaylığı için Tunceli'yi seçti.

'DERSİM BUNLARI HAK ETMİYOR'

cnnturk.com'un 'Neden Tunceli?' sorusuna yanıt sağlayan Mazez Çetin, 'Dersim, tarih boyunca her çeşitli baskıya maruz kalmış halkların kalesidir. Ne yazık ki Dersim Cumhuriyet tarihsel boyunca ötekileştirilmiş. 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde hükümetler sebebi ile gözardı edilmiş, ülke desteğinden mahrum bırakılmış kaderine terk edilmiş, açlık ve yoksulluğa maruz bırakılmıştır. Kaderine terk edilen ötekileştirilen Dersim bunları hak etmiyor. Bu gidişata dur demek, Dersim'i tekrar canlandırmak için, halkıma hizmet etmek için CHP'den Dersim adayı olmaya karar verdim. Avrupa'da ve iri illerde meslek hayatımda edindiğim deneme ve bilgimi halkıma hizmet etmek için kullanımı için memleketime geldim' diye konuştu.

'CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında olmasını hem Dersim hem de Türkiye için iri bir talih şekilde görüyorum. Dersimli bir Genel Başkana sahip CHP'nin Türkiye'nin ümidi olduğuna inanıyorum' diyen Mazez Çetin, 1937-1938'deki Dersim katliamı için ise CHP'nin suçlanmasına karşı çıktı.

'CHP DERSİM'LE YÜZLEŞMİŞTİR'

Çetin, 'Dersim 38 üstünden CHP'yi eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Ben Dersim 38 mağduru bir ailenin çocuğu şekilde CHP'den adayım. Bu hem benim için hem partim için tarihsel bir yüzleşmedir. CHP bir Dersimliyi Genel Başkan seçerek Dersim ile yüzleşmiştir. Bu tarihsel bir adımdır' tespitinde bulundu.

'TUNCELİ'DEN KADIN VEKİL YOK'

Tunceli'den bugüne kadar hiçbir hanım milletvekilinin Meclis'e gönderilmediğini söyleyen Mazez Çetin, CHP'nin Alevi kenti Dersim'den bir hanım namzet göstermesiyle müşterek tarihte bir prensip imza atacağını kaydetti. Kendisinin de 'Dersim Katliamı' mağduru bir ailenin çocuğu olduğunu anlatım eden Çetin, ailesinden bir fazla fazla bireyin o devir katledilidiğini söyledi.

KAZANIRSA TUNCELİ'YE YERLEŞECEK

Milletvekili olması mecburiyetinde Tunceli'de ikamet edeceğini, Ankara'ya yerleşmeyeceğini söyleyen Mazez Çetin, bunun gerekçesini de Tunceli'de yaşama geçirilecek bulunan planlara sahip çıkmak şekilde açıkladı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar