Demirtaş: Hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yönelik soruşturmalar ve tutuklamaları eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yönelik soruşturmalar ve tutuklamaları eleştirdi. Demirtaş, "Dışarıda zaten hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı. Geri kalanlar ya işsiz oldu, ya sürgün edildiler. Bir avuç kalan bu muhalif medyanın da bir birine sahip çıkması lazım." dedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK basın davasını izlemek için Silivri'ye gelen Selahattin Demirtaş, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Konuşmasının büyük bir bölümünde gazetecilere yönelik davalar ve soruşturmaları eleştiren Demirtaş, KCK davasında 2 yılı aşkın bir süredir 20'si tutuklu 44 gazetecinin yargılandığını söyledi. Kenan Evren'in darbe yaptığı 12 Eylül döneminde bile toplam 32 gazetecinin cezavine girdiğini ifade eden Demirtaş, bugün bir gecede 44 gazetecinin tutuklanarak cezaevine atılmasını eleştirdi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, hukuk devletinde gazetecilik yapmanın suç sayılmadığını söyleyen Demirtaş, "Gazeteciyi tutuklamak isteyen kılıfını hazırlar. Şu anda toplamda tutuklu olan 62 gazetecinin tamamıyla ilgili emniyette savcılıkta kılıflar hazırlanmıştır. Bu vesileyle tutuklanmışlardır." diye konuştu. Basın mensuplarına seslenen Demirtaş, "Bütün gazeteciler görüşü ne olursa olsun hangi medya organında çalışırsa çalışsın, dayanışma göstermeniz lazım. İlgi görmek için ünlü gazeteci olmaya gerek yok. Türkiye'de her gazeteci sanık adayıdır.'' ifadesini kullandı.

Demirtaş şöyle konuştu: "Dışarıda zaten hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı. Geri kalanlar ya işsiz oldu, ya sürgün edildiler, gerçekten işlevsiz kılındılar. Şimdi bir iktidar medyası, yandaş medya oluşturma konusunda muazzam bir çaba var. Bir avuç kalan bu muhalif medyanın da bir birine sahip çıkması lazım. Özellikle yerel seçimler yaklaşırken muhalif medyanın haber yapma, toplumun haber almasını sağlama konusunda çok önemli bir görevinin olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde muhalefetin de sesi kısılmış oluyor.”

KCK basın davasıyla ilgili de konuşan Demirtaş, “Mahkemeden hiçbir beklentimiz yok. Avukatlar da zaten çok fazla talepte bulunmuyorlar.” dedi. Demirtaş, özel yetkili mahkemeleri de eleştirdi.
CİHAN

Yorumlar