Demirtaş: DEM Parti kimsenin payandası değil

Cezaevinde bulunan Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DEM Parti'nin kimsenin payandası olmadığını belirterek seçimlerde CHP adaylarını desteklemeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti kimsenin payandası değil

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık tarafından ziyaret edildi. Bu ziyaret sırasında, yaklaşan yerel seçimler ve DEM Parti'nin stratejisi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Sırrı Sakık'ın Medyascope'tan Ferit Aslan'a aktardığına göre, Demirtaş, yerel seçimler için DEM Parti'nin kapsamlı bir şekilde hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Son genel seçimlerde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, "DEM Parti kimsenin payandası değil" ifadesini kullandı.

SIRRI SAKIK: "İMAMOĞLU'NUN KAYBETMESİ BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL"

Edirne Cezaevi ziyareti sonrası Sakık, DEM Parti'nin büyükşehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesinin önemine dikkat çekti. İki seçimdir CHP adaylarına verdikleri desteğe rağmen, karşılaşılan antidemokratik saldırılara güçlü bir destek görmediklerini belirten Sakık, "Bizim için önemli olan, birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, demokratik siyasetin gelişmesidir" dedi.

DEM PARTİ VE CHP İLİŞKİSİ ÜZERİNE ELEŞTİRİLER

Sırrı Sakık, CHP'ye geçmişte verilen desteğin ardından yaşanan hayal kırıklıklarına ve özellikle İstanbul ve Ankara'da CHP'nin milliyetçi ve Kürt düşmanı kesimleri belediyeler çevresinde topladığına dair gözlemlerine değindi. CHP belediyelerinde Kürtlere hak tanınmadığını ve belediyelerin İYİ Parti ve MHP'nin "arka bahçesi" haline geldiğini ifade etti.

Yorumlar