DEM Parti İstanbul'da aday çıkaracağını duyurdu

DEM Parti'nin İstanbul'da kendi adayını çıkaracağına dair kulis bilgileri bugün parti sözcüsü tarafından teyit edildi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul'da aday çıkaracağını duyurdu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçimlere kendi adayları ile katılma kararını duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, adayların 9 Şubat'a kadar açıklanacağını belirtti.

İSTANBUL, ANKARA VE ANTALYA'DA DEM PARTİ HAZIRLIĞI

Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz" şeklinde konuştu. Açıklama, partinin yerel seçimlere yönelik ciddi hazırlıklar içinde olduğunu ve önemli kentlerde iddialı adaylarla yarışa katılmayı planladığını gösteriyor.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY HAVUZUNDA

Özellikle Başak Demirtaş'ın adaylığı konusunda sorulan bir soruya Doğan, "Sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda" cevabını verdi. Cevap, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı olup olmayacağına beklentileri daha da güçlendirdi.

Başak Demirtaş daha önce yaptığı açıklamada, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” ifadelerini kullanmıştı.

PARTİ SÖZCÜSÜNDEN BAŞAK DEMİRTAŞ YORUMU

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş'ın siyaset yapma olasılığı hakkında, "Başak Demirtaş siyaset yapacaksa adresi DEM Parti'dir" şeklinde bir değerlendirme yapmıştı. Açıklama, Demirtaş'ın olası adaylığına ilişkin beklentileri artırıyor.

DEM Parti'nin yerel seçimlere yönelik stratejisi ve aday belirleme süreci, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda yakından takip ediliyor. 

Yorumlar