DEAŞ Türkmen çobanı öldürdü

DEAŞ, Tuzhurmatu'da kaçırdığı bir Türkmen çobanı öldürdü

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ Türkmen çobanı öldürdü

DEAŞ'ın, Irak'ın Salahaddin kentine bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinden yaklaşık bir hafta önce kaçırdığı bir Türkmen çobanı öldürdüğü belirtildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Bürosu tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce Tuzhurmatu ilçesindeki Mursa Ali dağı yakınında hayvanlarını otlattığı sırada DEAŞ mensupları tarafından kaçırılan Ali Ekber'in boğazı kesilerek öldürüldüğü açıklandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın bölgedeki insanlara karşı korkutma politikası izlediğine dikkat çekilen açıklamada, Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı bölgelerde Türkmenlerin hedef alınmasının endişe verici olduğu ifade edildi.

Bu bölgelerin güvenliğinin daha iyi sağlanması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, merkezi hükümetin Tuzhurmatu ve dolaylarındaki bölgelere güç takviyesi yapması talep edildi.

Türkmenler'in son 10 gün içinde terör örgütleri saldırılarında 2 kişiyi kaybettiği bildirilen açıklamada, gerek PKK gerek DEAŞ'ın bir madalyonun iki yüzü olduğu dile getirildi.

Eski ITC Güvenlik Dairesi Başkanı Ahmet Tahir, Kerkük'te 3 Mart'ta aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. ITC Başkanı Hasan Turan, Tahir'in öldürülmesinin arkasında, terör örgütü PKK'nın olduğunu söylemişti.

Terör örgütü DEAŞ, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu ancak ​​​​​​​örgütün söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

 

 

 

 

Yorumlar