Davutoğlu'nun henüz kuramadığı partiden ilk ayrılık

Eski AK Parti milletvekili ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun henüz hazırlık aşamasında olduğu partisinden ilk kopuşlar başladı. Davutoğlu'nun partisinde yer alması beklenen eski CHP milletvekili İhsan Özkes istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'nun henüz kuramadığı partiden ilk ayrılık

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'den ayrılarak kendi partsini kurma kararı almıştı.

Henüz başbakan iken parti içinde görüş ayrılıkları yaşayan ve daha sonra başbakanlık ve parti genel başkanlığı görevinden istifa eden, daha sonra kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna (Merkez Yönetim Kurulu) sevk edilen Ahmet Davutoğlu ve parti içindeki diğer destekçileri istifa ettiklerini duyurmuştu. Davutoğlu daha sonra yeni parti kurmak için çalışmalara başladıklarını duyurmuş ve bunun içinde kulis çalışmalarına başlamıştı.

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin kurucular kurulu arasında yer alması beklenen eski CHP'li milletvekili İhsan Özkes, kurucular kurulu arasında yer almama kararı aldığını duyurdu.

İhsan Özkes, yeni aldığı kararı Ahmet Davutoğlu'na ilettiğini de açıkladı.

HENÜZ KURULMAYAN PARTİDEN İLK İSTİFA

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinde kurucular listesinde yer alması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 24. ve 25. Dönem'de İstanbul Milletvekilliği İhsan Özkes istifa ettiğini açıkladı. Ahmet Davutoğlu ve bir çok ismin katılımıyla kurulması beklenen yeni partide kurucular kurulu arasında yer alan İhsan Özkes, istifa kararını Davutoğlu'na bildirdi.

TWITTER'DAN AÇIKLADI

Davutoğlu'nun kurmayları arasında yer alması beklenen İhsan Özkes, kararı Twitter üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Özkes, "Eski Başbakanlardan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucuları arasında idim. Ancak gördüğüm lüzum üzerine kurucular arasında yer almama kararımı Zatıalileri ile paylaştım" açıklamasında bulundu.

Yorumlar