Davutoğlu: Vatandaşlarımıza zarar gelmesi halinde bu karşılıksız kalmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kimsenin Türkiye’nin kudretini sınamaya kalkmaması gerektiğini vurgulayarak “Bilsinler ki, vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde helal geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Vatandaşlarımıza zarar gelmesi halinde bu karşılıksız kalmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kimsenin Türkiye’nin kudretini sınamaya kalkmaması gerektiğini vurgulayarak “Bilsinler ki, vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde helal geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye’nin kudretini kimse test etmeye kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul Başkonsolosluğu’ndaki rehin alınma olayını bulunduğu New York şehrinden seyahatini yarıda keserek Türkiye’ye dönmeden sert bir dille değerlendirdi. Davutoğlu, kimsenin Türkiye’nin kudretini sınamaya kalkmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bilsinler ki, vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde helal geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye’nin kudretini kimse test etmeye kalmamalıdır.” dedi. Türkiye’nin ilk defa böyle bir krizle karşı karşıya kalmadığını ifade eden Davutoğlu, “Önemli olan paniğe kapılmadan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayarak bir yol haritası çizmektir. İlk konu bizim için bu görevlilerimizin biran önce ülkeye salimen dönmeleridir.” dedi.

‘ŞU DAKİKA İTİBARİ İLE SAĞLIKLARINDAN BELLİ ÖLÇÜLERDE HABERDARIZ’

Bugün hepimizin oradaki vatandaşlarımız ve görevlilerimiz için dayanışma içinde olma günüdür. İlk andan itibaren istihbarat birimlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ve diplomatlarımız bütün kanalları kullanarak vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin sağlıkları ve selametleri konusunda her türlü tedbirleri almışlardır. Şu dakika itibari ile sağlıkların ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdarız.

‘ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞLARIN SALİMEN EVLERİNE DÖNMESİDİR’

Musul’daki başkonsoloslukta çalışan vatandaşlar ve görevlilerin salimen geri geleceğine inandığını kaydeden Davutoğlu, bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Gerek Irak, gerek Suriye gerekse dünyanın farklı bölgelere seslenen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Bilsinler ki, vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde helal geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye’nin kudretini kimse test etmeye kalmamalıdır. Şuanda sükunet ve suhuletle vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin göz önünde alarak bir kriz yönetimi yürütüyoruz. Bu, herhangi bir şekilde yanlış yorumlanmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, vatandaşlara gelecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele göreceğinin altını çizerek, “Herkesin bunu göz önüne alarak kimsenin bizim kudretimiz ve vatandaşlarımızın güvenlik konusunda alacağımız tedbirlerden de şüphe etmemeleri iktiza eder.” dedi. Davutoğlu, en öncelikli hususun Türk vatandaşların salimen evlerine dönmeleri olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar