Davutoğlu, Musul için partileri ziyaret turuna çıkıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek Musul’daki son durumu ve Türk başkonsolosluğuna baskın düzenlenerek rehin alınma olayını görüşecek. Davutoğlu’nun rehinelerin salimen yurda geri getirilmesi hususunda...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Musul için partileri ziyaret turuna çıkıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek Musul’daki son durumu ve Türk başkonsolosluğuna baskın düzenlenerek rehin alınma olayını görüşecek. Davutoğlu’nun rehinelerin salimen yurda geri getirilmesi hususunda muhalefetten destek isteyeceği ifade ediliyor.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), dün Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’na baskın yaparak 49 personeli rehin aldı. Gelişmeler üzerine New York seyahatini yarıda keserek bu sabah Ankara’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, durum değerlendirmesinde bulunmak üzere siyasi partilerle görüşme turuna çıkıyor. Davutoğlu’nun ilk durağı ana muhalefet partisi CHP olacak. Saat 14.00’de parti merkezinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Musul’daki gelişmeleri görüşecek olan Davutoğlu, saat 15.30’da da Meclis’te HDP yetkilileri ile bir araya gelecek.

DAVUTOĞLU, BAHÇELİ YERİNE TÜRKEŞ İLE GÖRÜŞECEK

IŞİD'in, Türk Konsolosluğu çalışanlarını rehin almasının ardından, Hükümet TBMM'de yapılacak özel bilgilendirmenin iptalini istemişti. Bunun yerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu muhalefet liderlerini bilgilendirmesi gündeme geldi. Davutoğlu’na liderleri arayarak randevu talep etti; CHP ve HDP’den randevu saati verildi. Ancak MHP’den Davutoğlu’na, Bahçeli’nin önceden planlanmış programı olduğu için randevu verilmedi. Partiden yapılan yazılı açıklamada “Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görüşme talebi, partimizin önceden belirlenen ve bugün yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ve İl Başkanları Toplantısı sebebiyle Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tuğrul Türkeş tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda saat 17.00’de yapılacaktır.” denildi.

CİHAN

Yorumlar