Danimarkalı Bakan'dan İstanbul 3. Havalimanı açıklaması

Danimarkalı Bakanın İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili söyledikleri gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Danimarkalı Bakan'dan İstanbul 3. Havalimanı açıklaması

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen'in , İstanbul’un 3. havalimanının sadece Türk Hava Yolları tarafından bile rahatlıkla doldurulabileceğini söylemesi gündem oldu.

Türk Hava Yolları Bile Doldurabilir

Kopenhag Havalimanı’nın genişletilmesi çalışmaları kapsamında basın turuna katılan Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul’un üçüncü havalimanı hakkında konuştu. Kristian Jensen, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan ve yapımı halen devam eden İstanbul’un üçüncü havalimanının sadece Türk Hava Yolları tarafından bile doldurulabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Kopenhag Havalimanı ve Atatürk Havalimanı Danışmanları Aynı

Jensen, İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanının doldurulması ile ilgili sorun yaşanmayacağını, son dönemlerde gittikçe büyüyen bir kapasiteye sahip olan Türk Hava Yolları’nın bile yeni havalimanını rahatlıkla doldurabilmekte yeterli olacağını, ayrıca İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nın da önemli bir merkez konumunda olduğunu, İstanbul üçüncü havalimanının danışmanlarından birinin aynı zamanda Kopenhag Havalimanı’na uluslararası danışmanlık yapan Copenhagen Airport International adlı şirket olduğunu, yakın bir tarihte İstanbul’a gidecek olan bu şirketin yetkililerinin üçüncü havalimanı ile ilgili organizasyon, strateji geliştirme ve işletmecilik konularında danışmanlık hizmeti verdiklerini de ifade etti.

THY Giderek Kapasitesini Artırıyor

İskandinav ülkelerinin dünyaya açılması görevini üstlenen ve bu bölgenin en çok yolcu kapasitesine sahip havalimanı olan Kopenhag Havalimanı dahilindeki yapım çalışmaları devam eden E Terminali’nin bitirildikten sonra yıllık olarak 40 milyon yolcuyu ağırlaması planlanıyor. Kopenhag Havalimanı ile ilgili basın turunda soruları yanıtlayan Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatının bitirilerek hizmete açıldıktan sonra sadece Türk Hava Yolları tarafından bile doldurulabileceğini, THY’nin özellikle son zamanlarda kapasitesinin her geçen gün daha da arttığını belirtti. 

Yorumlar