Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT'in başarılarına övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT tarafından son dönemlerde imza atılan başarılı operasyonları övdü.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT'in başarılarına övgü

Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin küresel politikada etkili bir aktör olduğunu ve bu rolünü her geçen gün güçlendirdiğini vurguladı.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKA DURUŞU

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin dış politikasında bir eksen kaymasının olmadığını, aksine ülkenin kendi eksenini bulduğunu belirtti. Bu eksenin adının "Türkiye eksen" olduğunu ifade etti. Erdoğan, ülkenin diplomasi ve askeri alanlarda milletin çıkarlarını cesurca savunduğunu söyledi.

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) terörle mücadeledeki rolüne dikkat çekti. MİT'in ileri teknoloji ve geniş kaynak ağıyla teröristlere nefes aldırmadığını, özellikle Suriye ve Irak'ta yapılan istihbarat operasyonlarıyla PKK'nın lider kadrosuna büyük darbe vurulduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'NİN TERÖR POLİTİKASI

Erdoğan, Türkiye'nin terör ve ihanet konusunda kesin bir duruş sergilediğini belirtti. FETÖ, DEAŞ, PKK ve DHKP/C gibi gruplara karşı mücadelenin sürdüğünü, bu grupların millete zarar vermesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

GÜVENLİK VE RADARDAKİ TEHDİTLER

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin güvenlik konseptinin değişen tehditlere göre yenilendiğini, bu kapsamda terör ve yabancı casusluk faaliyetlerinin yanı sıra düzensiz göç, radikalleşme ve organize suç gibi yeni tehditlerin de radarlarında olduğunu ifade etti.

Yorumlar