Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez ters köşe yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli özelliklerinden biri olan, "Ters köşe yapma" alışkanlığı bu seçimlerde de kendini gösterdi. Erdoğan, Tekirdağ'da ilçe belediyesiyken linç girişimi sonrasında istifa etmek zorunda kalan Cüneyt Yüksel'i Tekirdağ'da büyükşehir belediye başkan adayı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez ters köşe yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında olduğu, 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu açıklamalar arasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cüneyt Yüksel'in ismi de yer aldı.

Cüneyt Yüksel'in İstifa Kararı ve Siyasi Yolculuğu

Cüneyt Yüksel, daha önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. Kendisinin Uluslararası Kiraz Festivali'nde şarkıcı Melek Mosso'yu sahneye çıkarması büyük yankı uyandırmış ve partilileri tarafından eleştirilmişti. Bu olayın ardından, Yüksel istifa kararı almış ve siyasi kariyerinin sona erdiği yorumları yapılmıştı.

İstifa Açıklamasında Neler Söylenmişti?

Cüneyt Yüksel, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Konserde sanatçının özür dilemesi sonrasında anlık olarak yaşananların, teşkilatlarımızın hassasiyetlerine dokunmuş olması dolayısıyla, canımdan aziz bildiğim milletimden özür dileyerek; Cumhurbaşkanımızın, büyük ve güçlü Türkiye hedefi ile ortaya koyduğu 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda, daha fazla ülkemin gündemini meşgul etmemek adına, onurla hizmet ettiğim Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevimden feragat ettiğimin bilinmesini isterim. Esas olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlete ve millete sadakatle hizmet etmek, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Yorumlar