Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gürcan:

- "(Anayasa değişikliği halk oylaması), Bu, bugünün değişikliği değil. Yarınlarımız, çocuklarımız ve torunlarımız için çok büyük bir önemi var. Beklentim de umudum da yüksek" - "Biz üretimimizi artırmak, ekonomimizi geliştirmek adına kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu alanda çalışmalarımız oldu. Türkiye çok güzel bir rota ve ivme yakaladı"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gürcan:

BURDUR (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Bu, bugünün değişikliği değil. Yarınlarımız, çocuklarımız ve torunlarımız için çok büyük bir önemi var. Beklentim de umudum da yüksek." dedi.

Gürcan, Burdur Öğretmenevinde düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kadının yaşadığı zorluklar konusunda bir sürecin başladığını ve bu konuda kamu bürokrasisinin ciddi yol kat ettiğini bildirdi.

Türk kültürü içerisinde kadının değerinin yüksek olduğunu dikkati çeken Gürcan, Türk coğrafyasının bu konuda rol-model olma durumunun bulunduğunu ifade etti.

Gürcan, kadına yönelik mücadeledeki çabaları önemsediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun ötekileştirilmeden, karşı cinsi bir rakip gibi göstermeden ya da erkek gibi mücadele değil de onu yaratanın hatırına kendi varlığının anlamını ortaya koyabilecek imkanlar sunmak ve bu imkanlar sunulmuyorsa bunun için mücadele etmek gerekir. Bir yerde şiddet olayının olması ya da bir yerde kadına yönelik şiddet olması bir kişi için çok önemlidir, bunu kabul ederim ama bunu tüm Türkiye'ye, dünyaya, topluma mal ederek işlemek sorunu çözmediği gibi sorunu çözülecek koşulları da engelliyor. Benim önerim ortak ilkeler koyarak adalet tesis edilebilir. Şiddet her durumda saygısızlık, reddedilmesi gereken insanlık dışı bir eylemdir. Bunu yok edecek sistemler yapmak gerekiyor."

- "Türkiye çok güzel bir rota yakaladı"

Gürcan, eğitimi önemsediğini ve kadına yönelik politikalarda da çok değişiklik yapıldığına işaret ederek, kadın-erkek fırsat eşitliğinin güvence altına alındığını vurguladı.

Gürcan, şu görüşlere yer verdi:

"Biz üretimimizi artırmak, ekonomimizi geliştirmek adına kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu alanda çalışmalarımız oldu. Türkiye çok güzel bir rota ve ivme yakaladı. Özellikle kadın ve aile konusunda. Bunu biraz daha geliştirebilmek adına daha iyi ve güçlü yönetimlere ihtiyacımız var. İnşallah bu anayasa değişiklikleriyle birlikte buna sahip olacağız. Bu anlamda sizlere güveniyorum. Bu, bugünün değişikliği değil. Yarınlarımız, çocuklarımız ve torunlarımız için çok büyük bir önemi var. Beklentim de umudum da yüksek."

Katılımcıların, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmak nasıl bir duygu? Çalışma ortamınız nasıl? sorusu üzerine Gürcan, Erdoğan ile çalışmanın çok şeref verici bir durum olduğunu bildirdi.
- " Hepimizin çalışması lazım"
Çalışma ortamının yoğun bir yer olduğunu dile getiren Gürcan, şunları kaydetti:
"Bir okulda gibiyim. Her gün yeni bir ders öğreniyorum. İnsana verilen kıymeti görüyorum. Cumhurbaşkanımız çok insan sever birisi. Sadece ülkesinde değil, tüm dünyada bir mazlum duyduğu anda oraya neler yapılabileceği konusunda bizleri seferber ediyor ve çok çalışkan. O çalışkanlığından ben utanıyorum. Çünkü benim en az onun kadar çalışmam lazım ki yetişebileyim. Hepimizin çalışması lazım. Bu anlamda da zor bir hayat. Sürekli hareket halinde bir hayat. Bunun bir gün eğitim olmasını arzu ederim. Bir model olarak taşımak isterim. Hem siyasi model hem de lider şahsiyeti noktasında. Gelecekte çok yazılacağını düşünüyorum. Tüm dünyanın gözü önünde ve liderlerin içerisinde sayılı oluşunun çok büyük ederi de var."
Gürcan, konuşmasının ardından şehit ailelerine çiçek takdim etti.

Yorumlar