Cristiano Ronaldo futbolu bıraktı mı? Ronaldo ne zaman futbolu bırakacak?

Ronaldo futbolu bırakacağı iddialarıyla ilgili açıklama yapan dünyaca ünlü futbolcu ne dedi? Futbol tarihinin en golcü oyuncusu olarak şimdiden dünya tarihinde yerini alan Ronaldo'nun futbol hayatında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ünlü oyuncu futbolu bırakma noktasına gelmiş durumda

Google Haberlere Abone ol
Cristiano Ronaldo futbolu bıraktı mı?

Cristiano Ronaldo futbolu bıraktı mı? Ronaldo ne zaman futbolu bırakacak, bırakacaksa tam olarak ne zaman bırakacak veya neden bırakacak soruları dünyaca ünlü futbolcunun hayranları tarafından merakla soruluyor.

Futbol denilince şu anda dünya genelinde akla gelen ilk isimlerin başında gelen, özel hayatı ve futbol mesleğini en iyi şekilde yapışıyla herkese örnek olan Ronaldo, başta Filistin olmak üzere dünya genelinde yaptığı hayır işleriyle de gündeme gelen bir isimdir.

CRISTIANO RONALDO FUTBOLU BIRATI MI?

Futbol dünyasının en pahalı isimlerinden biri olması da onun en çok konuşulan özelliği oluyor; ancak bu durum son dönemlerde onun için dezavantaj olmaya başladı. Çünkü dünyanın en büyük futbol kulüplerinde olması gereken Ronaldo, iddialara göre aşırı derecede pahalı olması nedeniyle tercih edilmemeye başladı.

Bu kamuoyu tarafından bilinen bir sebep; ancak onun Filistin konusundaki hassasiyetinin de başına iş açmış olabileceği konuşuluyor. 

Dünya ekonomisi ve dolayısıyla dünya futbolunu idare eden hakim güçlerin Ronaldo'ya ademe mahkum etmeye çalıştığı da ileri sürülüyor. 

Hal böyle olunca dünyaca ünlü futbolcu da futboldan soğumaya ve kariyerini bir yerde noktalamaya karar vermek durumunda kaldı.

İSTEDİĞİNİ YAPAMADI MI FIRSAT MI VERİLMİYOR?

En son transef olduğu Juventus'ta beklediği başarıları yakalayamadı. Daha fazla kendini yıpratmak istemeyen Cristiano, 2022 Dünya Kupası'nın kariyerinin son Dünya Kupası olacağını açıkladı. Ronaldo'nun Dünya Kupası'nın ardından kulüp kariyerini sürdürmesi beklenmiyor.

Futbol tarihine şimdiden adını yazdırmayı başaran Cristiano Ronaldo, bugüne kadar hem bireysel hem takımlarıyla toplamda 75 kez kürsüye çıktı. 5 kez Ballon D'or, 5 kez Şampiyonlar Ligi kazandı. 17 kez gol kralı oldu, 2 kere "Dünya'da Yılın Futbolcusu" ödülüne layık görüldü.

Filistin hasassiyetiyle hatırlanacak olan Cristiano Ronaldo, 759 gollü Josef Bican'ı da geçerek tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu. Messi halen 759 golü geçebilmiş değil. 2022'nin sonuna dek bu iki starın rekabetini izlemeye devam edeceğiz.

FİLİSTİN'E YARDIMLARIYLA GÖNÜLLERİ FETHETMİŞTİ

Daha önce özellikle Filistinli çocuklar için yaptığı bağışlarla takdir gören Portekizli yıldız, Ramazan ayı dolayısıyla Filistin'e iftar yemekleri için 1 milyon 500 bin euro bağışladı.

2012 yılında Altın Ayakkabı ödülünün açık arttırmada satılmasına izin veren Ronaldo, buradan elde edilen 1.5 milyon euroluk gelirin Filistinli çocuklara verilmesini sağlamıştı. Yıldız isim bununla birlikte 2013 yılında İsrail'le oynadıkları maçta formasını rakip takım oyuncusuna vermemişti.

RONALDO KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 5 Şubat 1985 tarihinde Funchal şehrinde dünyaya geldi.

Premier League ekiplerinden Manchester United için forvet olarak oynayan ve Portekiz'in kaptanlığını yapan Portekizli profesyonel bir futbolcudur.

Genellikle dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Ronaldo, şu ana kadar beş kez Ballon d'Or ödülünü ve dört kez Altın Ayakkabı ödülünü kazanarak bir Avrupalı olarak bu ödülü en çok kazanan kişidir.

Kariyerinde 34 kupa kazandı, yedi lig şampiyonluğu, beş UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da buna dahildir.

Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde en çok maç (183), gol (140) ve asist (42) yapmış oyuncudur.

Ayrıca millî takımda en fazla gol (117) atan kişidir.

1100'den fazla resmi maça çıkan birkaç futbolcudan birisidir ve kariyeri boyunca 800'den fazla gole imza atmıştır.

IFFHS ve diğer medya kuruluşlarına göre futbol tarihinin en golcü oyuncusudur.


 

 

Yorumlar