Çorum'da Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) öncülüğünde Suriye'de devam eden iç çatışmalarda mağdur olan ailelerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) öncülüğünde Suriye'de devam eden iç çatışmalarda mağdur olan ailelerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Çorum Şubesi'nin destekleriyle düzenlenen yardım kampanyası kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. ÇTSO Meclis Toplantı Salonu'nda, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Müftüsü Mehmet Aşık ile 29 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yardım kampanyasının detayları anlatıldı.

Açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle bölgede bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, TSO öncülüğünde düzenlemiş oldukları yardım kampanyasının 14 Mart'a kadar devam edeceğini ifade etti.

Bölgede un, makarna, maya, kuru gıda, bebek maması, bebek bezi, bebek bakım ürünleri, şampuan, sıvı sabun, deterjan gibi temizlik ve hijyen malzemeleri, battaniye gibi gereçlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başaranhıncal, ''Yardım malzemelerini oda hizmet binamıza, fuar merkezimize ya da eski tekel müdürlüğü binasına ulaştırabilirler. Yardım yapan kişi ya da kuruluşlara Kızılay Derneği tarafından makbuz kesilecektir. Sosyal ve toplumsal olaylar karşısında özveri ile hareket eden iş dünyası ve Çorum halkının, düzenlenen kampanya içinde aynı yaklaşımı sergileyeceğine inancımız tamdır. ''dedi.

Vali Sabri Başköy ise ''Suriye'de yürek burkan bir trajedi yaşanıyor. Burada yaşanan insanlık dramını yapacağımız yardımlarla bir nebze olsun hafifletelim.'' dedi.

Suriyelilere yapılacak olan bu yardımların ayni yardım olarak toplanacağını belirten Başköy, ''Ben inanıyorum ki Çorumlu kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz yürek dağlayan Suriye'deki bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Bir kez daha belirtmeliyim ki özellikle sanayici ve iş adamlarımızdan Suriye için fedakarlık bekliyoruz. Çorum halkı, sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve yardımseverlik ruhu ile bu işin altından kalkacaktır.''

CİHAN

Yorumlar