'Çocuğum suçluysa eline kelepçe vursalardı'

Eskişehir’deki Gezi olaylarında darp edilerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, oğlunun vahşice öldürüldüğünü belirterek, "Çocuğum suçluduysa güvenlik görevlileri ona vahşice saldırmak yerine eline kelepçe...

Google Haberlere Abone ol
'Çocuğum suçluysa eline kelepçe vursalardı'

Eskişehir’deki Gezi olaylarında darp edilerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, oğlunun vahşice öldürüldüğünü belirterek, "Çocuğum suçluduysa güvenlik görevlileri ona vahşice saldırmak yerine eline kelepçe vurup tutuklasaydı. Suçu varsa cezası çekseydi." dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla polislerin yargılanmalarına Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmanın sona ermesinin ardından açıklama yapan Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz, polislere tepki gösterdi. Baba Korkmaz, "Daha iyi sonuç bekliyorduk. Önümüzdeki duruşmalarda olur. Olay rapordan, görüntüden ve ifadelerden açıklandığına göre tamamen polislerle siviller bir saat önceden birbirleri ile görüşmüş. Anlaşmış gibilerdi. Herkes görev almış. Çocuğuma vahşice saldırmışlar. Güvenlik görevlisi dediklerimiz, güvenliği sağlamamış, vahşice saldırmış. Saldırmak yerine tutuklayıp gözaltına almalıydılar. Eline kelepçe vurmalıydılar. Vahşice de saldırmasalardı. Suçu varsa cezası çekseydi." şeklinde konuştu.

Anne Emel Korkmaz da bugüne kadar yaşadığı acı ile ilgili hiç kimseye bu acıyı dilemediğini belirterek, şunları söyledi: "Duruşma bitti. Bir gelişme olmadı. Canımı yakan en çok katilleri savunanlar. Gerçekken içten mi inanarak mı savunuyorlar. Bu kadar çok rapor, bilgiye rağmen, her şeyin açıkta olmasına rağmen tüm kalpleri ile bunları anlatıyorlar. Aylarca canım yanıyor. Acı içindeyim. Kimseye bugüne kadar bir şey demedim. Hiç kimseye bu acıyı dilemedim. Bugün gerçekten onlar inanarak o katilleri savunuyorlarsa bu acıyı yaşasınlar. O zaman beni acının ne olduğunu anlarlar."

Ankara Barosu adına davayı takip eden Ankara Barosu Avukatı Erol Aras, bu duruşmada olayın tamamen kapatılması için kayıtların tamamen yok edildiğine şahit olduklarını belirtti. Aras, "Bir otelin kaydı olmasaydı, avukatlarımız olayın aydınlatılması için bastırmasaydı deliler tamamen yok edilecekmiş. Yüzde 99 yok edilmiş. Tesadüfen ortaya bir kayıt çıkmasa dosya kapanacakmış." ifadelerini kullandı.

ANNEDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEPKİ

Ali İsmail Korkmaz’ın duruşmasını izlemeye gelenlerin arasında Hatay’daki olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert de vardı. Hatice Cömert ise destek vermek için gelen gruba teşekkür ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Acılı anne, hükümetin adaletsiz olduğunu belirterek, "Buraya bütün şehitler için geldik. Hükümet adaletsizdir. Emir veren Başbakan'dır. Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanı olacak ama yakışmaz. Çünkü adaleti iyi yürütmedi. Bir genç sokakta yürürken elinde ne taş, ne sopa, ne silah var. Barış için. İyi yaşamak için. Özgürlük için sokağa çıktı. Ali İsmail ve benim çocuklarım, diğer çocuklarımı katlettiler. Sokaklara çıkmak yasak mı? Değil. Adalet tu kakadır. Adalet arıyoruz. Bu gençlerin neden sokağa çıktığını sormak ve anlamak gerekir. Neden sormadınız? Temizlediniz. Ne kaldı kimseye? Tertemiz çocuklar bunlar. Çocuğumun sabıkası var mı diye sordum. Yok. Allah Tayyip Erdoğan’ı kahretsin." diye konuştu.

'YASAL YOLLARDAN HAKLARIMIZI MÜCADELE EDEREK ARAYACAĞIZ'

Duruşmayı yakından takip edenler arasında Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, destek veren gruba teşekkür etti. Sami Elvan, hakların alınması yönünde bütün mücadeleyi yapacaklarını ve herkesin bu mücadeleyi vermesini istedi. Elvan, ancak bu mücadelenin yasal çerçevede olması ve çocukları öldürenler gibi yapılmaması gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar