Çin'in koronavirüsü bilinçli yaydığına dair yeni görüntüler

Çin'in Covid-19 salgınını bilinçli bir şekilde yaydığı yönündeki iddialar yeniden gündeme geldi. Çünkü ortaya çıkan yeni görüntüler, Wuhan'daki bilimsel laboratuvarlardan birinde çalışan bir bilim adamının pazar yerine içinde buz kütlesi bulunan bir poşet bıraktığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin koronavirüsü bilinçli mi yaydı?

Koronavirüs dünya genelinde ölümlere neden olmaya devam ederken, virüsün nasıl ve nereden yayılmaya başladığı tartışmaları da güncelliğini kaybetmiyor. Ortaya çıkan yeni görüntülere göre, Çin'in Wuhan kentinden, yani koronavirüsün yayıldığı şehirde, bir bilim adamının elindeki buz poşetini pazar yerinde boşaltarak ortadan kaybolduğu görülüyor. İddiay göre buzun içinde, buz eridikten sonra yayılması istenen virüs bulunuyordu. Ancak Çin yönetimi şu ana kadar bu tür iddiaları hiçbir şekilde kabullenmedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Gates Vakfı ve ABD Sağlık Bakanlığı'na (NIH) ait 25 bin e-posta adresinin hacklenmesi sonrası ortaya çıkan e-postalar Kovid-19'un, Vuhan'daki laboratuvardan kasıtlı yayıldığı iddialarını tekrar gündeme taşıdı.

Belgelerden birinde tartışmalı laboratuvarda çalışan Dr.Zhengli Shi’ye ait olduğu iddia edilen görüntüler bulunuyor.

19 Ekim 2019 tarihli görüntülerde, Shi’nin Vuhan Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı’na doğru yol alırken bir su ürünleri pazarına uğrayarak, elindeki bir poşet buzu havalandırma mazgalına boşalttığı görülüyor.

Shi’nin uğradığı pazarın, dünyanın en büyük yüksek hızlı tren hattı ile aynı konumda yer aldığı, havalandırmanın her gün yüzlerce kişinin kullandığı bu hattı da doğrudan etkilediği belirtiliyor. 

Shi’nin izlediği yolun, her gün işe giderken izlediği yolun dışında olduğu belirtilirken, buz eriyince ortaya çıkan virüsün salgını başlatmış olabileceği değerlendiriliyor.

Pekin yönetimi ise, iddiaları ısrarlı bir dille reddediyor.

Yorumlar