Çin'de çocuklara oyun yasağı

Çin'de 18 yaşından küçük gençlere ve çocuklara oyun kısıtlaması getirildi. Buna göre çocuklar haftada en fazla 3 saat oyun oynayabilecekler.

Google Haberlere Abone ol
Çin'de çocuklara oyun yasağı

İlginç kısıtlamalarıyla ara ara gündeme gelen Çin'de yeni bir yasak daha ilan edildi. Buna göre, 18 yaşından küçük gençler ve çocuklara oyun kısıtlaması getirildi.

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, Çinli yetkililer oyun bağımlılığı konusunda endişeleri sebebiyle 18 yaşın altındakileri internet üzerinden oynayacağı oyunlara kısıtlama getirdi.

Yürürlüğe giren yeni uygulamayla reşit olmayanlara sadece cuma, cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri birer saat oyun oynayabilecek. Böylelikle 18 yaşından küçükler bir haftada sadece 3 saat oyun oynayabilecek.

Ulusal Basın ve Yayın İdaresi tarafından yayınlanan kurallara göre, 18 yaşın altındaki kullanıcıların yalnızca akşam 20.00'den 21.00'e kadar oyun oynayabileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra, çevrim içi oyun firmalarının gerçek isimlerle açılmayan kullanıcı hesaplarına hizmet vermesi engellendi.

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresine bağlı kuruluşlarca ilgili yasa ve kuralların sıkı bir şekilde uygulanması için kontrollerin artırılacağı kaydedilen bildiride, okulların ve ebeveynlerin de çocuklara karşı yasal sorumluluklarını yerine getirmesi istendi.

Öte yandan, yeni kısıtlamaların teknoloji şirketlerini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Daha önce de Çin’de, reşit olmayanların çevrimiçi oyunlara erişebilecekleri toplam süre tatil günlerinde üç saat ve diğer günlerde 1 buçuk saat ile sınırlandırılmıştı.


 

Yorumlar