Çin o hayvanı da menüsünden çıkardı

Çin geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir genelge ile köpek yemeyi yasaklamıştı, o yasağa bir yenisi eklendi. Çinliler artık fare de yiyemeyecek. Koronavirüs salgını sonrası Çin ülke genelinde yasaklar almaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin o hayvanı da menüsünden çıkardı

Covit-19 virüsünün dünyaya yayılmasına sebep olan Çin, ülke genelinde bazı düzenlemelere gitti. Daha önce yenecek etler listesinden köpekleri çıakrtan Çin bu kez fareleri de listeden çıkardı. Çinliler vitamin değerinin yüksek olduğunu düşündükleri Bambu Farelerini artık yiyemeyecek.

Koronavirüs sonrası Pekin yönetimi ülke genelinde gittiği bazı yasaklamalara yenilerini ekliyor. 

Son Haberlere göre, Çin’de yetiştiriciliği yaygın olduğu belirtilen Bambu Fareleri’nin boyları 50 santimetreye ve 11 kiloya kadar ulaşabiliyor. Koronavirüsten önce ise bu fareler canlı olarak 1000 yuan (980 Türk lirası) ve pişmiş olarak 280 yuan’a yani 274 Türk lirası satılıyordu.

DSÖ'DEN ÇİN'E UYARI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vahşi hayvan pazarlarının yalnızca gerekli koşulları sağlaması durumunda yeniden açılması gerektiğini söyledi. Yeni virüslerin yüzde 70'inin hayvanlardan insanlara bulaştığının tahmin edildiğini kaydeden Ghebreyesus, yaşanacak başka salgınları önlemek için pazarlarda vahşi hayvan satışının düzenlenmesi gerektiğini dile getirmişti.

KEDİ VE KÖPEK SATIŞI DA YASAKLANIYOR

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Covid-19) salgının başladığı Çin’in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs’ta yasaklanıyor. Alınan yasak kararının ardından kentin kedi ve köpek eti tüketiminin yasak olan Çin’deki ilk kent olacak.

Yorumlar