Çin Kuzey Kore sınırına askeri yığınak yapıyor

Kuzey Kore liderinin ölümü yönündeki iddialar hala bir netlik kazanmamışken Çin yönetiminin bu ülke sınırına yığınak yaptığı yönündeki görüntüler sosyal medyada şaşkınlığa neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çin Kuzey Kore sınırına yığınak yapıyor

Dünya bir yandan koronavirüs salgınıyla uğraşırken bir yandan da çeşitli söylentilerle gündem değişikliğine gidiyor. Gündem değiştiren konulardan biri de Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un sağlık durumu oldu. Kim'in öldüğü yönündeki iddialar hala çürütülmezken, Çin yönetiminin bu ülke sınırına askeri yığınak yaptığı söylentileri sosyal medyada hızla yayılıyor. Çin'de çekildiği iddia edilen görüntülerde askeri araçların taşınması görülüyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Çin Ordusu'nun askeri araçları Shenyang-Dandong üzerinden Kuzey Kore sınırına yakın Dandong şehrine gönderdiği öne sürüldü.

Dünya basını, son günlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, herhangi bir devlet etkinliğine katılmamasını 'öldü' olarak yorumlamıştı. Bazı haberler de ise Kuzey Kore liderinin 'beyin ölümünün' gerçekleştiği yazılmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler çıkmıştı.

Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

 

Yorumlar

neden acaba petrol düştü harcadılar tontişi valla