CHP'ye bayram ziyaretleri

- HDP, Vatan Partisi ve DSP, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye bayram ziyaretleri

ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP), Vatan Partisi ve Demokratik Sol Parti (DSP), CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Merkezi'ne gelen İzmir Milletvekili Müslüm Doğan başkanlığındaki HDP heyeti, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindekilerle bayramlaştı.

Doğan, CHP'nin İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşünü çok değerli bulduklarını belirterek, Türkiye'deki tüm adaletsizliklerin son bulması temennisinde bulundu. "Türkiye'de yaşanan ağır koşulların sona ermesi, barış iklimine dönülmesi, demokratik siyasetin egemen olması gerekli" ifadesini kullanan Doğan, eş başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklu olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin hızlı bir şekilde demokratikleşmesi gerektiğini ifade eden Doğan, TBMM İçtüzüğü'ne yönelik antidemokratik bir çalışmanın olduğunu, buna karşı direnilmesi gerektiğini savundu.

Levent Gök de "devasa sorunların" çözümü için TBMM'yi adres olarak gördüklerini belirterek, başlattıkları "adalet yürüyüşünün", Türkiye'de yaşanan bütün adaletsizlikleri kapsadığını söyledi. Gök, yürüyüşlerinin dünya tarihinde saygın bir yeri olacağını ifade etti.

TBMM'deki İçtüzük çalışmalarına da değinen Gök, muhalefetin sesinin, denetim olanaklarının daha da artacağı, Meclis TV'nin gün boyu yayın yapacağı bir düzenlemeyi destekleyeceklerini dile getirdi.

- Vatan Partisinin ziyareti

Vatan Partisi heyeti de Genel Başkan Yardımcısı Tülin Oygür başkanlığında, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Oygür, Türkiye'nin güzel bayramlara erişeceğine inandıklarını belirterek, "adalet yürüyüşünü" sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu takip ettiklerini, yürüyüşünün iyi gittiğini söyledi.

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğinin altını çizen Oygür, "Bu süreçte adil olmak çok önemli. Mağduriyetlerin olması bizi de çok üzer fakat çok büyük oranda temizlik olduğu da bir gerçek. Bu kolay bir şey değil. Bu mücadeleyi destekliyoruz." diye konuştu.

CHP'nin Atatürk'ün partisi, Vatan Partisinin ise Atatürk'ün ilkelerine sarılmış bir parti olduğunu ifade eden Oygür, CHP ile teröre dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş yapabileceklerini dile getirdi.

Levent Gök de FETÖ ile mücadelede, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'nun ihraç edildiğini, gazeteci Ahmet Şık'ın, 3 günlük askerin tutuklandığını belirterek, darbe teşebbüsüne karışanların cezalarını bulmalarını ancak kurunun yanında yaşın da yanmasını istemediklerini vurguladı. FETÖ ile mücadelede iktidara gerekli desteği verdiklerini belirten Gök, darbenin siyasi ayağının olmamasını eleştirdi.

- DSP heyetinin ziyareti

DSP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Uğurtürk ve İbrahim Yumuşak ile Mali ve İdari İşler Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil'den oluşan heyet de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Uğurtürk, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin başlattığı yürüyüşü desteklediklerini belirtti. Rahmetli Bülent Ecevit'i hatırlatan Uğurtürk, siyasette nezakete ihtiyacın olduğunu söyledi.

Manisa'da askerlerin yemekten zehirlenmesinin ciddi şekilde araştırılması gerektiğinin altını çizen Uğurtürk, şehit haberlerinin son bulmasını, Türkiye'nin sonu belli olmayan serüvenlere atılmamasını istediklerini dile getirdi.

Uğurtürk, seçim barajının kaldırılarak, her türlü düşüncenin TBMM'de ifade edilmesi gerektiğini savundu.

- "Yargının siyasallaşmasını istemiyoruz"

Levent Gök de avukatlıktan hakimliğe geçişlerde alınan bazı kişilerin AK Parti'nin çeşitli organlarında görev yaptıklarını tespit ettiklerini belirterek, yargının siyasallaşmasını istemediklerini söyledi.

Bir taraftan Mecliste her türlü mücadeleyi gerçekleştirirken, diğer taraftan de demokratik bir hak olan yürüyüşü yaptıklarını ifade eden Gök, amaçlarının tarafsız bir yargı oluşturmak olduğunu söyledi.

Haksızlığa uğradığını düşünen her kesimden kişinin yürüyüşe katıldığını anlatan Gök, provokasyonlara karşı dikkatli davranmaya çalıştıklarını kaydetti.

Askerlerin zehirlendiği yemekleri yapan şirketin siyasilerle ilişkilerinin sorgulanması gerektiğine işaret eden Gök, bu şirketin başka kurumlarda da zehirlenmelere yol açtığını savundu.

Gök, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili ise CHP'nin TBMM'de gerekli teklifleri yaptığını ancak iktidar partisinin bunlara sıcak bakmadığını ifade etti.

Yorumlar