CHP'li Özgündüz, dinlenilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz, bugün bazı gazetelerde yayınlanan 7 bin kişinin dinlenmesine ilişkin soruşturma yürütüldüğü haberi üzerine listede adının bulunması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özgündüz, dinlenilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz, bugün bazı gazetelerde yayınlanan 7 bin kişinin dinlenmesine ilişkin soruşturma yürütüldüğü haberi üzerine listede adının bulunması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü belirten Özgündüz, "Toplam 107 klasörden oluşan bir soruşturma sözkonusu. Sayın başsavcım kendisinin de dinlendiğini söyledi." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, aralarında siyasetçi, gazeteci, yazar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarının da bulunduğu 7 bin kişilik dinleme listesi iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Dinleme listesinde ismi bulunduğunu belirten Ali Özgündüz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Bugün bazı gazetelerde yayınlanan 7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin haberi hatırlatan Özgündüz, "Benim de ismim dinlenenler arasında geçiyor. Milletvekili sıfatı bilinerek yasama dokunulmazlığım hiçe sayılarak hakımda dinleme kararı verildiğini öğrendim. Başsavcıyla görüşmemde öğrendiğime göre toplam 107 klasörlük bir soruşturma dosyasından bahsediliyor." dedi.

Başsavcı ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Özgündüz, "Kendisinin de bu soruşturma kapsamında dinlenildiğini söylüyor. Konu nedir dediğimde Selam-Kudüs örgütü adıyla bir soruşturma kapsamında bu dinlemelerin yapıldığını söyledi." şeklinde konuştu.

AKP hükümeti bu konudan da mağduriyet çıkarmaya çalıştığını belirten Özgündüz, "Ama olmaz. Çünkü 11 yıllık iktidarda ülkeyi bu hale getiren siyasi iktidar AKP iktidarının besleyip büyütüp canavarlaştırdığı ekip bu hale getirmiştir. Artık kendi bakan, müsteşarları, milletvekilleri dahi dinleniyor ve mahkeme kararıyla dinleniyor dikkat edin bu daha vahimdir. Yasadışı dinlemeden daha vahimdir. Hukuku ihlal ederek mahkeme hukuksuzluğa araç oluyorsa, böyle bir dinlemeye karar veriliyorsa, uyduruk bir soruşturmadan dolayı artık tuzun koktuğu yerdir. Hukuk devletinin bittiği yerdir. Dolayısıyla bu işin peşini bırakamayacağım." dedi.

Başsavcı Hadi Salihoğlu'ndan kendi şahsı ile ilgili kısımları talep ettiğini belirten Özgündüz, "Başsavcımız 'Bize biraz müsade edin, şu an klasörleri ayıklamaya çalışıyoruz, olayı anlamaya çalışıyoruz' dedi." ifadesini kullandı.

Özgündüz, kendisinin de eski savcı olduğunu hatırlatarak, "Benim kanaatim, buradaki dinlenenlerin yüzde 90'ı AKP'nin Suriye ve Ortadoğu politikasını eleştiren kesimlerdir. Bazı AKP mensupları da vardır ancak benim kanaatim, bir kaç dinleme var, bir kaç dosya var bunlar harmanlanmış, karıştırılmış yani asıl ana gövde emniyet istihbaratın yaptığı AKP'nin Ortadoğu Suriye politikasını eleştiren bütün unsurlar dinlenmiş fakat kendileriyle ilgili bazı dinlemeler var. Bunlar yandaş medyaya da yayınlayarak kendilerine bir mağduriyet oluşturmaya çalışıyorlar. Şahsımla ilgili olarak bizim alnımız açık, başımız dik. Kendi bakanları gibi hırsızlık yolsuzlukla ilgili bir derdimiz yok Allah'a şükür. Bu bakanlar Efkan Ala'nın derhal istifa etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Özgündüz, "Kuvvetle muhtemel bana göre MİT bu olayı biliyordu ve Sayın Başbakana da rapor etti. Bakanların yolsuzluk hırsızlıklarını nasıl rapor ettiyse bu olayı da rapor etmiştir aylar önce. Ona rağmen de tedbir almayan hükümet sorumludur." dedi.

Öte yandan avukat Müşir Deliduman da yayınlanan bu haberden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Deliduman, savcılıktan kendisinin de dinlenip dinlenmediğini sorduğunu belirterek, "Benim ismimin yer almadığı bilgisini verdiler." dedi. CİHAN

Yorumlar