CHP'li Burcu Köksal:

- "Emeklilikte yaşa takılanlar, emekli olmak istediklerinde 'aktüeryal denge bozulur' diyenlere soruyorum, örtülü ödenekler, kamudaki lüks harcamalar, ekonomik dengeleri sarsmıyor da yıllarca primlerini ödeyen emekçilerin alacağı üç kuruş emekli maaşı mı dengeleri sarsmaktadır?"

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Burcu Köksal:

TBMM (AA) - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olmak istediklerinde 'aktüeryal denge bozulur' diyenlere soruyorum, örtülü ödenekler, kamudaki lüks harcamalar ekonomik dengeleri sarsmıyor da yıllarca primlerini ödeyen emekçilerin alacağı üç kuruş emekli maaşı mı dengeleri sarsmaktadır?" dedi.

Köksal, "Emeklilikte yaşa takılanların durumu" hakkında Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu kişilerin yılını ve primini dolduran ama yaş şartı 1999 sonrası yükseldiği için emekli olamayan çalışanlar olduğunu anımsattı.

SGK Başkanı Selim Bağlı'nın açıklamasına göre, emeklilikte yaşa takılanların sayısının 7 milyon 200 bin olduğunu ifade eden Köksal, "Son zamanlarda 'emeklilikte yaşa takılanların' (erken emeklilik) söylemiyle lanse edilerek, sanki bu yurttaşlarımız hakkı olmadığı halde erken emekli olmak istedikleri şeklinde algı yaratılmaya çalışılmaktadır." diye konuştu.

Bu kişilerin her türlü emeklilik şartını yerine getirdikleri halde, ilgili yasanın geriye dönük işletilmesi yüzünden yaş şartını dolduramadıkları için emekli olamadıklarını anlatan Köksal, "Onlar iltimas veya ayrıcalık değil, haklarını istemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin, haklarını isteyen bu kişilere, "Size bu hakları verirsek, aktüeryal denge bozulur" dediğini vurgulayan Köksal, şunları söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılanların büyük çoğunluğu ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. Bu yurttaşlarımız iş bulmakta güçlük çekmektedir. Onları devlet, 'gençsin' deyip emekli etmemekte, işverenler de 'yaşlısın' deyip iş vermemektedir. Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olmak istediklerinde 'aktüeryal denge bozulur' diyenlere soruyorum, örtülü ödenekler, kamudaki lüks harcamalar, kaçak sarayın giderleri ekonomik dengeleri sarsmıyor da yıllarca alın teri dökerek çalışan çalışan primlerini ödeyen emekçilerin alacağı üç kuruş emekli maaşı mı dengeleri sarsmaktadır? İktidar partisine sesleniyorum, emeklilikte yaşa takılanların sesine kulak verin, gelin bu yasama döneminde Meclis'te onların sıkıntılarını çözelim."

Yorumlar