CHP'den istifa eden belediye başkanı tutuklandı

Menemen Belediyesinin CHP'den istifa eden başkanı Serdar Aksoy çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den istifa eden belediye başkanı tutuklandı

Menemen Belediyesindeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı. Aksoy, geçen hafta CHP tarafından kesin ihracıyla disiplin kuruluna sevk edilirken, bu kararın ardından partisinden istifa etmişti.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 23 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. "Zimmet" ve "irtikap" suçlarından gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve 17 şüpheli Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle Menemen Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, Aksoy "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Öte yandan Aksoy'un iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 10 kişi açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimler şu şekilde: Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Kenan Yaşatürk, Mehmet Cin, Teoman Tuna, Gazi Koştum, Mustafa İlhan, Nagihan Karaca, Tarkan Fikret Çalık, Gamze Yıldız, Gökhan Uzun ve Mustafa Çama.

NE OLMUŞTU?

Aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmış ve haklarında resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

CHP, Menemen Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarının ardından Serdar Aksoy'u kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ederken, Aksoy sevk kararından kısa bir süre sonra partiden istifa etmişti.

Yorumlar