CHP'nin il başkanları toplantısında sert tartışma

CHP'nin dün yapılan il başkanları toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ile Tunceli İl Başkanı Güder arasındaki sert tartışma damgasını vurdu. İstifa talebi ile rest çekmelerin yaşandığı toplantının sonunda ortalığı Kılıçdaroğlu yatıştırarak olağan kongreyi öne çekeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin il başkanları toplantısında sert tartışma

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Anayasa referandumundan sonra kaynamaya başlayan CHP'de tartışmalar devam ediyor. Seçim akşamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "İstifa" talepleri bu kez parti yönetimine yöneltildi. Dün yapılan il başkanları toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl istifaya çağrıldı. 

Halk oylamasından sonra milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin ardından il başkanlarıyla önceki gün buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgütlerin öneri ve taleplerini dinledi. Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre yaklaşık 8 saat süren basına kapalı toplantıda, bazı il başkanlarının yeni yol haritası için olağanüstü kurultayın toplanmasını talep ettikleri öğrenildi.

İsteklere cevap veren Kılıçdaroğlu, normalde 2018 yılında yapılması gereken olağan kurultay sürecini öne çekeceklerini belirtti: “Olağan kurultay sürecini hemen başlatacağız. 2017’nin kasım veya aralık ayında bu süreci tamamlayacağız. 2018 yılında yeni kadrolarımızla seçime hazırlanacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Tüzük ve programın yenilenmesi için de bu süreçte atılması gereken her türlü adım atılacak.”

TEKİN BİNGÖL İL BAŞKANLARIYLA TARTIŞTI

Aynı toplantıda, Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder’in konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Güder, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e yüklenerek, kendisine düşman olanların genel merkez tarafından yönetime getirildiğini, ailesinin onuruyla oynandığını söyledi. Bingöl’ün telefonda kendisine “Seni artık sırtımda taşıyamam” dediğini ileri süren Güder, “Sen kimsin ki beni sırtında taşıyacaksın? Örgütü taşıyamayan bir kişi, o koltukta oturmamalı. Hemen istifa etmeli. Eğer istifa etmeyeceksen de ilk kurultayda seçilmemen için elimden geleni yapaca- ğım” diye konuştu.

Sert tartışmanın ardından Kılıçdaroğlu, “MYK üyeleri özverili bir şekilde kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışıyorlar. Özellikle Tekin Bey, gece gündüz demeden uğraşıyor. Ayrıca en zor görev onun. Yaptığı iş kolay değil. Biz de kendisiyle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” diyerek tartışmaya nokta koydu. CHP Lideri, toplantının sonunda il başkanlarına referandum öncesi kullanılan yapıcı dili sürdürmeleri talebini iletti.

Yorumlar

selim bu chp den ne köy olur ne kasaba 19 a ya yok olacak ya değişecek çareleri yok
Dogancan Sakin beyler sakin