CHP'liler 'Evet' diyenleri Ege Denizi'ne dökecekmiş

Referanduma 14 gün kala açıklanan anketlerde 'Evet' oylarının önde gittiği görülünce CHP'den tehditler gelmeye başladı. Aynı partinin iki ayrı ismi dün, 'Evet' oyu verecek vatandaşları "İşgalci Yunan ordusu'na benzeterek, "Sizi denize dökeriz" tehdidinde bulundu. İki milletvekilinin farklı şehirlerde ancak aynı çıkışta bulunmaları dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler 'Evet' diyenleri Ege Denizi'ne dökecekmiş

Anayasa değişiklik referandumuna iki haftadan az bir süre kala tarafların kullandığı dil de sertleşmeye başladı. CHP'nin iki milletvekili dün iki ayrı noktada yaptıkları konuşmalarda benzer tehditlerde bulundu. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, katıldığı referandum toplantısında skandal açıklamalarda bulundu. Baykal, "Halk oylamasında 'hayır' çıkarsa, İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" ifadelerini kullanırken, aynı gün aynı partinin bir başka milletvekili, "Evet çıksa sizi denize dökeriz" tehditlerinde bulundu. 

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Baykal "Cumhuriyetimizi o gün ilan etmişiz gibi. Hatta 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, kadınlarımızın kırmızı bezler üzerine ay ve yıldız çizerek diktikleri o sevimli bayrağımızı askerlerimizin vilayet konağının çatısına kadar heyecanla çıkıp diktikleri anda nasıl yüreğimiz kabarıyor, gözlerimiz doluyorsa o duygularla vatanı o gün kurtarmışız gibi... O sevinci yaşayacağız. O sevinci de 'hayır' diyenler olarak değil, yanınızda belki 'evet' demiş arkadaşlarınıza 'Gel buraya gel, bu senin de Meclisin, bu senin de Türkiyen, bu senin de Cumhuriyetin' diyeceğiz. Onları da kucaklayacağız, hep beraber o 23 Nisan'ı kutlayacağız" dedi.

MİLLETVEKİLİ BOZKURT'TAN DA BENZER TEHDİT

CHP'li milletvekili Hüsnü Bozkurt, halka referandum tehditleri savurmuştu. Büyüklüğümüz aldığımız oyla ölçülemez, biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz, biz devrimciyiz diyen CHP'li Bozkurt, "Sandıktan evet çıkarsa da kimse heveslenmesin. Yine Samsundan başlar, sizi İzmir'e kadar kovalarız" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

sadık ulen Baykal git işine sen aşana fişnadan anlarsın