CHP'li vekilden Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu

Eski CHP milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'li 3 meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekilden Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu

CHP'li eski milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara'yı karıştıran bir adım attı. Eskişehir Yolu üzerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin karşısında bulunan TOGO inşaatı, Mimarlar Odası tarafından açılan dava nedeniyle durdurulan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li 3 meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mevzuata göre mahkeme kararının bir üst mahkemeye taşınması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın itiraz etmesi gerekirken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir itiraz gelmedi. Bunun ardından konunun üst mahkemeye götürülmesi için kendisinden 25 milyon lira rüşvet istendiği iddia eden Sinan Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Belediye Meclis üyeleri CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Torun ile avukatlar Ömer Koçak ve Haydar Demir hakkında “rüşvet ve irtikap” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 18 Aralık’ta suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu için verilen dilekçede Aygün şu iddialara yer verdi:  "12 Aralık 2019 günü Meclis üyeleri Coşkun Torun, Servet Akna, Av. Ömer Koçak, Ali turgut, Müslüm Tekin (İmar Komisyonu Üyesi), Berkay Gökçınar, Muzaffer Kara, Sibel Aygün ve Sait Atalay konuyu görüşmek üzere başkanlık makamına çağrılmıştı. Makamdaki toplantıda Mansur Yavaş, benim belediyeye bir şey vermem gerektiğini ve bu şekilde AKP ve MHP gruplarının ikna olacağını söylemiş."

Yorumlar