CHP'li vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı DEAŞ ile kıyasladı

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Evrensel Gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı DEAŞ ile bir tutarak, "Batıda IŞİD'in yerini Erdoğan alıyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı DEAŞ ile kıyasladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, skandal ifadeler kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEAŞ'i kıyasladı. Erdoğdu, batılıların şu ana kadar en çok DEAŞ'tan nefret ettiğini ancak onun yerine artık Erdoğan'ın aldığını savundu. 

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Evrensel gazetesine konuşan Erdoğdu, yurtdışında hiçbir liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğraf vermek istemediğini ileri sürdü. 

“Durumu ağırlaştıran diğer bir unsur ise birçok ülkede iktidarların kendi iç siyasetlerinde bir olumsuz figür, bir ortak nefret objesi arıyor olmaları" diyen Erdoğdu, "Bir dönem IŞİD’di bu. Şimdi farkında mısınız bilmiyorum ama hızla bu figür, kendisinin sağladığı malzeme sayesinde Recep Tayyip Erdoğan olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekil, Erdoğan’ın durumdan memnun olduğunu kaydederek, “Sonuçta bütün uluslar bizden nefret etmeye başlarsa Türkiye tarihinin en büyük güvenlik sorununu yaşar ve ülke o zaman gerçekten de bir beka tehdidinin içine girer. Bunu benden daha çok Erdoğan düşünmeli” diye konuştu.

Yorumlar