CHP'li Tekin'den 'PKK sitesine röportaj' açıklaması

Terör örgütü PKK'nın yayın organı ANF tarafından röportajı yayınlanan CHP'li Milletvekili Gürsel Tekin tepki çeken röportajın ardından açıklama yaptı. Tekin, röportajın bilgisi dışından yayınladığını ifade etti. Açıklamanın ardından ANF söz konusu haberi yayından kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin'den 'PKK sitesine röportaj' açıklaması

Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde HDP ile işbirliği yaptığı iddiasıyla millet ittifakı üyeleri tarafından eleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi’nde, yeni bir kriz çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, terör örgütü PKK tarafından propaganda amaçlı kullanılan sözde medya organı ANF’de yayınmlanan röportajı gündeme bomba gibi düştü. Röportajın ardından tepkilerin büyümesi üzerine CHP'li Tekin açıklama yaptı. 

Devam eden terör soruşturmalarının ardından görevden alınan belediye başkanlarını savunma görevini üstlenen CHP'li Tekin'in verdiği röportaja kendi partisinden ve vatandaşlardan tepki geldi. Eleştiri oklarının hedefi olan Tekin "Tarafımla yapılan bir röportajın, hem röportaj yapan gazetecinin, hem ajansın hem de benim tamamen bilgi, onay ve iznimiz dışında farklı bir mecrada kullanılmasıdır." açıklamasında bulundu.

 CHP’li Tekin, Doğu ve Güneydoğu'da terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan belediye başkanlarını savunduğu töportajı TBMM’de faaliyet gösteren bir ajans aracılığıyla kendilerine ulaşan bir kişiye verdiğini ve bu röportajın bilgisi dışında terör örgütüne ait kanalda yayınlandığını belirtti.

TEKİN RÖPORTAJ VERDİĞİ İSMİ AÇIKLAMADI

Haberi olmadan röportajın yayınladığını savunan Tekin, skandala sebep olan ajansın ve gazetecinin kimliğini ise açıklamaktan kaçındı.

RÖPORTAJ YAYINDAN KALDIRILDI

Söz konusu ‘kayyum’ röportajı, terör örgütü PKK’nın medya organı ANF tarafından yayından kaldırıldı. Röportajın yayından kaldırılmasının ardından ise şöyle bir duyuru paylaşıldı:

“CHP Milletvekili Gürsel Tekin ile yapılan “Gürsel Tekin; Kayyumlar 82 Milyonu İlgilendiren Bir Meseledir” başlıklı röportajı 1 Ekim tarihinde serbest bir muhabirden alarak yayınladık. Haber bir yanlışlıktan kaynaklı sitemizde yayınlanmış ve kaynağından iptal edilmesi üzerine geri çekilmiştir”

Yorumlar